FOTO Valentin Ceauşescu a reapărut în public după câţiva ani. Cum arată acum ultimul membru al familiei fostului dictator comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Ceauşescu este ultimul supravieţuitor al familiei fostului dictator comunist din România, Nicolae Ceauşescu.

Valentin Ceauşescu are 69 de ani şi este pensionar. În virtutea bunelor relaţii pe care le are cu foştii stelişti care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, Valentin a acceptat să participe la o întrunire prilejuită de împlinirea a 31 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc.

Valentin Ceauşescu a reapărut ieri în public după mulţi ani şi a fost la festivitatea organizată de Victor Piţurcă şi Tudorel Stoica la hotelul Intercontinental din Bucureşti.

Cel mai mare dintre copiii cuplului Nicolae- Elena Ceauşescu a stat la masă şi a povestit cu Piţurcă, Tudorel Stoica, Iovan, Bărbulescu, Bumbescu, Lăcătuş, Majearu, Balint, Belodedici şi Pistol.

Valentin Ceauşescu este cel mai mare dintre cei trei copiii ai familiei Ceauşescu. El s-a născut pe 17 februarie 1948 şi a urmat cursurile Şcolii Petru Groza, unde a terminat studiile liceale în anul 1965. În următorii doi ani a fost student al Facultăţii de Fizică din Bucureşti, după care a urmat şi a absolvit cursurile prestigiosului Imperial College din Londra.

În 1970 s-a reîntors în ţară, angajându-se la Institutul de Fizică Atomică, unde a lucrat până la pensionare. Tot în 1970, pe 3 iulie, el s-a căsătorit cu Iordana Borilă, fiica lui Petre Borilă şi a comunistei de origine evreiască Ecaterina Abraham, cu care are un fiu, Daniel Valentin, născut în 1981. Valentin şi Iordana au divorţat în 1988. În 1995, Valentin Ceauşescu s-a recăsătorit. Din această a doua căsătorie, fizicianul are o fată, Alexandra, născută în 1996.

Nicolae şi Elena Ceauşescu au mai avut doi copii. Zoia Ceauşescu (1949-2006) şi Nicu Ceauşescu (1951-1996). 

Valentin Ceauşescu, primul din stânga, alături de stelişti  FOTO Iulian Anghel (Adevărul)

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite