FOTO Traseu special pentru cea de-a 100 ediţie a Turului Franţei, care se va încheia în nocturnă pe Champs-Elysees

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Champs-Elysées, unde va fi ultima etapă din Turul Franţei. FOTO Mediafax
Champs-Elysées, unde va fi ultima etapă din Turul Franţei. FOTO Mediafax

Cu mai bine de şase luni înainte de cea de-a 100 ediţie a Turului Franţei au fost decise traseele pe care se vor căţăra cicliştii care vor concura încă de la debutul competiţiei, în luna iunie a acestui an.

Ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei va fi marcată de mai multe premiere, printre care faptul că va debuta în Corsica şi va avea un final unic, astfel încât sfârşitul competiţiei se va desfăşura în nocturnă, pe Champs-Elysees. O altă surpriză este revenirea traseului Mont Ventoux, după o pauză de patru ani.

Noutatea absolută este consemnată de faptul că, pentru prima dată, Turul Franţei a rămas cu gaură în palmares, după ce lui Lance Armstrong i-au fost retrase cele 7 titluri consecutive cucerite în perioada 1999-2005. 

Debutează pe „Insula Frumuseţii“

Traseul va porni de pe „Insula Frumuseţii“ şi va debuta cu o etapă favorabilă sprinterilor. Cu un total de 3.360 de kilometri, împărţiţi în 28 de căţărări, două etape de contratimp individual, una de contratimp pe echipe  şi Alpe d'Huez, care va fi urcat de două ori în aceeaşi etapă, Turul Franţei promite să fie o ediţie spectaculoasă. 

Bradley Wiggins: „Mai important e Turul Italiei acum“

Câştigătorul ultimei ediţii din Turului Franţei, Bradley Wiggins, a vorbit despre obiectivele sale în ciclism: „Mi-am dorit să câştig Turul Franţei şi am reuşit. Acum mă interesează mai mult Il Giro. Sper ca lucrurile să meargă bine în Italia, iar în Franţa să fiu un bun locotenent pentru Chris Froome. El a arătat în 2012 că este foarte puternic şi că se poate bate la câştigarea Turului Franţei“, a declarat primul englez care a cucerit „Marea Buclă“.

Chris Froome: „Traseul îl avantajează pe Alberto Contador“

„Este un Tur al Franţei foarte frumos, cu etape destul de grele în munţi. Va fi greu să îi bat pe ceilalţi la contratimp. Trebuie să profit din plin de etapele de munte care mi se potrivesc. Alpe d'Huez este una din etapele mele preferate“, a comentat Alberto Contador. 

Un alt favorit al competiţiei, Chris Froome, a recunoscut avantajul lui Alberto Contador în traseele stabilite: „Totul arată foarte bine, dar trebuie să recunosc că nu este atât de greu pe cât mă aşteptam. Vor fi multe provocări, însă aşteptam ca etapele cu căţărări să fie mai grele. Acest traseu cred că i se potriveşte mai bine lui Alberto Contador“. 

Favoriţii competiţiei

  • Bradley Wiggins (Sky)
  • Chris Froome (Sky)
  • Alberto Contador (Saxo Bank)
  • Vicenzo Nibali (Astana)
  • Andy Schleck (Radio Shack)
  • Cadel Evans (BMC)
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite