FOTO Scandal la Cupa Mondială de rugby. Cum a celebrat cu fanii galezi arbitrul partidei Ţara Galilor - Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezii sunt indignaţi de o fotografie în care arbitrul partidei Ţara Galilor - Franţa apare alături de un grup de suporteri galezi.

Sud-africanul Jaco Peyper, arbitrul meciului pierdut de Franţa, scor 20-19, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Japonia,  apare în poză imitând împreună cu fanii galezi lovitura cu cotul în urma căreia  l-a eliminat pe jucătorul francez Sebastien Vahaamahin, în minutul 49 (foto) al întâlnirii cu Ţara Galilor.

Cartonaşul roşu primit de Vahaamahina avea să întoarcă soarta meciului, galezii reuşind să revină de 10-19 la 20-19 şi să se califice în semifinalele Cupei Mondiale.

"Dacă este adevărat, această fotografie este şocantă şi sunt necesare explicaţii", a reacţionat duminică seara vicepreşedintele Federaţiei franceze de rugby, Serge Simon, pe contul sau de Twitter.

World Rugby, forul internaţional, a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz. "World Rugby este la curent cu o fotografie care circulă pe reţelele sociale, arătându-l pe Joco Peyper cu un grup de suporteri ai Ţării Galilor, după sfertul de finală care a avut loc ieri (n.r. - duminică) la Oita. Ar fi nepotrivit să facem alte comentarii, atât timp cât suntem în curs să stabilim faptele", a precizat federaţia internaţională de rugby.

Imagine indisponibilă

Protestele francezilor nu sunt însă justificate, eliminarea lui Vahaamahina fiind absolut regulamentară, după cum se poate vedea şi în rezumatul meciului, la minutul 1.10.

În penultimul act al competiţiei, Ţara Galilor va întâlni Africa de Sud, duminică, 27 octombrie, în timp Anglia şi Noua Zeelandă vor juca cealaltă semifinală, sâmbătă, 26 octombrie. Ambele meciuri se vor disputa la Yokohama, vor începe de la ora 11.00 şi vor fi transmise în direct de TVR 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite