FOTO A reuşit o revenire memorabilă, cu mâna tumefiată! Cum s-a putut răni Fabio Fognini, într-o criză de nervi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabio Fognini a oferit imaginea zilei a doua la Australian Open 2020 FOTO AFP
Fabio Fognini a oferit imaginea zilei a doua la Australian Open 2020 FOTO AFP

În timp ce Nadal, Federer şi Djokovic se mândresc cu câte un „career Grand Slam“, având cel puţin un trofeu câştigat în toate cele patru turnee de Mare Şlem, italianul Fabio Fognini a reuşit, marţi, să îşi completeze un set complet de reveniri de la 2-0 la seturi pentru adversar în Grand Slam-uri.

Fognini, favorit 12 la Melbourne, a profitat din plin de faptul că partida sa cu uriaşul Reilly Opelka (2,11 m) a fost întreruptă luni din cauza ploii şi amânată pentru ziua de marţi. La reluarea jocului, americanul conducea pe tabelă 6-3, 7-6(3), 1-0, însă Fognini s-a regrupat şi a câştigat următoarele două seturi, 6-4, 6-3, tranşând apoi partida în „match tie-break“, 10-5.

Revenirile lui Fabio Fognini în Grand Slam-uri de la 2-0 la seturi pentru adversar:

  • Australian Open: 2020 - cu Reilly Opelka
  • Roland Garros: 2010 - cu Gael Monfils
  • Wimbledon: 2010 - Michael Russell şi 2014 - cu Alex Kuzneţov
  • US Open: 2012 - cu Eduard Roger-Vasselin; 2015 - cu Rafael Nadal (singura înfrângere din cariera ibericului de la 2-0 la seturi în Grand Slam-uri) şi 2016 - cu Teimuraz Gabashvili

Marin Cilic este singurul jucător care a reuşit să câştige în decisiv un meci împins în cinci seturi de Fognini după pierderea primelor două manşe, în 2018, la Roland Garros.

După trei ore şi 38 de minute de joc, cumulat, de-a lungul a două zile, Fabio Fognini a şocat când apărut la conferinţa de presă cu mâna dreaptă tumefiată, având dificultăţi în a îndoi degetul arătător.

Italianul în vârstă de 32 de ani le-a spus jurnaliştilor cu zâmbetul pe buze că s-a rănit luni, în prima parte a meciului cu Opelka, când a dat cu racheta de pământ.

fognini

33 de centimetri a fost diferenţa de înălţime dintre Fabio Fognini şi Reilly Opelka, adversarul său din primul tur la Australian Open 2020

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite