FOTO Răceală evidentă între Simona Halep şi Sorana Cîrstea la meciul de FED Cup contra Canadei. De ce nu se „înghit“ deloc primele jucătoare de tenis ale ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Sorana Cîrstea sunt cele mai bune jucătoare de tenis din ultimul deceniu pe care le-a avut România.

Sorana este prima dintre componentele actualei generaţii care a explodat în clasamentul WTA, ajungând în 2013 pe locul 21 în lume. La vremea respectivă, Simona Halep, care avusese rezultate foarte bune la junioare, începea şi ea ascensiunea în ierarhia mondială.

Rezultatele Simonei, care treptat a acaparat atenţia asupra ei, au determinat scăderea "acţiunilor" Soranei Cîrstea în opinia publică, fapt care nu i-a convenit deloc acesteia. Mai ales că Sorana vindea mai bine ca imagine, fiind o prezenţă mai agreabilă decât Halep pe partea mondenă a tenisului.

Uşor-uşor, între cele două jucătoare s-a creat o prăpastie din ce în ce mai mare, alimentată de orgoliul Soranei şi de incapacitatea Simonei de a socializa, ea fiind o jucătoare mai degrabă izolată decât integrată în aria din afara terenului a  circuitul feminin.

Aşa s-a ajuns ca Halep şi Cîrstea să îşi închidă ambasadele aproape definitiv, chiar dacă, paradoxal, ele sunt vecine în complexul Stejarii Country Club, care îi aparţine lui Ion Ţiriac.

Recentul meci de FED Cup, câştigat de România contra Canadei la Cluj, a prilejuit o nouă întâlnire între Halep şi Cîrstea, care aproape s-au ignorat. Fotografiile surprinse la dineul oficial sunt mai mult decât elocvente în acest sens, cele două lăsând impresia că încearcă să stea cât mai departe una de alta.

   

image

De altfel, înaintea plecării spre Cluj, Sorana Cîrstea a avut o declaraţie cumva răutăcioasă la adresa Simonei, spunând că "România nu stă în Halep“, în vreme ce restul jucătoarelor noastre au afirmat că absenţa numărului doi mondial este o pierdere mare pentru echipa noastră. Afirmaţia ei întregeşte un peisaj în care cele două au confirmat adesea că nu au nicio relaţie, Halep spunând că nu e prietenă cu Sorana, iar aceasta "uitând" să o felicite atunci când Simona a devenit numărul 1 mondial.

   

Sorana Cîrstea şi Simona Halep s-au întâlnit de trei ori pănă acum în WTA. Cârstea conduce cu 2-1 la întâlnire directe, dar meciurile lor s-au disputat în urmă cu mulţi ani: 2008 Sorana  a învins la Bucureşti, 2010 Halep a învins la Marbella, 2010 Sorana a învins la Cincinnati.

Halep vs Cîrstea, în tenis

Turnee câştigate: 16-1

Rezultate la Grand Slam: 3 finale - 1 sfert de finală

Câştiguri din tenis: 22.429.763 dolari - 4.403.038 dolari 

Vezi AICI cu cine poate juca România în barajul de promovare în Grupa Mondială a FED Cup

"Mi-a fost ruşine!" Simona Halep a dezvăluit cum a decurs întâlnirea cu Roger Federer

   

image

   

image
image

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite