FOTO Pintea, admirată de toată Ungaria: Vedeta României a ajuns pe prima pagină a celui mai important ziar de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pintea

Dacă la fotbal, România nici nu poate visa la a avea un jucător la Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor în ultimii trei ani, în schimb, la handbal feminin, româncele strălucesc la cel mai înalt nivel.

Transferată în această iarnă la Gyor, club care a câştigat ultimele două ediţii ale Ligii Campionilor, Crina Pintea (28 de ani) a făcut furori la primul ei meci în tricoul formaţiei maghiare. 

În derby-ul de miercuri cu Ferencvaros, pivotul a fost trimis pe teren în minutul 16, când Gyor  avea un avantaj minim, scorul fiind 7-6. Imediat, Pintea şi-a făcut simţită prezenţa, a marcat de două ori, iar Gyor s-a distanţat la 11-6. A fost doar începutul pentru Pintea care a dat drumul la „focuri de artificii“, marcând, în total, opt goluri din opt aruncări! În plus, românca a obţinut şi o aruncare de la 7 metri, contribuind din plin la victoria obţinută de Gyor, scor 39-33.

Presa din Ungaria a remarcat evoluţia stelară a lui Pintea, iar cotidianul „Nemzeti Sport“ a scris despre prestaţia pivotului adus de la Paris 92: „Gyor a reuşit să preia controlul după un început mai slab, datorită lui Nycke Groot şi Crinei Pintea. Chiar dacă a semnat în urmă cu câteva săptămâni cu Gyor, pivotul din România a demonstrat rapid că poate ajuta foarte mult echipa. Pintea a marcat opt goluri din opt aruncări şi a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren“.

Pintea

Pintea a fost dorită şi de CSM Bucureşti în această iarnă, însă, în cele din urmă, a ajuns la Gyor, care a plătit 50.000 de euro pentru transferul handbalistei. Acum, în loc să întărească lotul „tigroaicelor“, Pintea va juca împotriva CSM-ului în Liga Campionilor, la 25 ianuarie, în condiţiile în care bucureştencele se află în aceeaşi grupă cu Gyor. Ambele formaţii au însă şanse mari de a ajunge în sferturi, ocupând primele două locuri în Grupa Principală II.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite