FOTO „Perla“ rugby-ului românesc: Singurul proiect cu care se mândreşte Alin Petrache la capătul unui an negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum naţionala a fost exclusă de la Cupa Mondială după un scandal de nivel internaţional, au rămas puţine motive de bucurie pentru FRR în 2018.

Rugby-ul românesc trece prin momente extrem de grele, dar, pe viitor, va avea un stadion de cinci stele, după cum a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR), Alin Petrache.

„Aş putea declara că e una dintre satisfacţiile acestui an greu. Faptul ca ia forma practică un proiect pe care Federaţia Română de Rugby l-a demarat acum mai bine de 8 ani e o mare bucurie, mai ales că vă pot spune câte eforturi s-au făcut în acest răstimp pentru a ajunge în punctul acesta. Documentaţii specifice, calcule, cercetarea unor proiecte similare pentru a înţelege ce trebuie făcut, adaptarea necesară la specificul cazului nostru, ajustările pe care ţi le impuneau diverse etape, procedurile standard ale diverselor instituţii implicate. 

Însă credeţi-mă că acest proiect merită toată munca, el incorporează nu doar viziunea noastră despre ce trebuie să fie un stadion de rugby de actualitate, ci e o proiecţie a unei abordări de ansamblu, e cu adevărat un proiect cultural îndrăzneţ. Include, pe lângă terenul încălzit, gradenele acoperite ale spectatorilor, spaţiile destinate mass media şi vestiarele jucătorilor, şi câteva zone gândite să răspundă nevoilor unor atleţi de performanţă în afara zilelor efective de meci. Vorbim aici de spaţii de cazare, de săli de conferinţe, de un centru de recuperare dotat cu echipamente de ultima generaţia care îl vor recomanda drept cel mai bun de acest tip din Europa de sud-est, de o zonă dedicată socializării suporterilor, de panotaje moderne pentru promovare.

 Am gândit împreună cu specialiştii cooptaţi în acest proiect o bază sportivă plurivalentă, autosustenabilă, care, odată ce ne va fi dată în folosinţă prin bunăvoinţa Ministerului Tineretului şi Sportului, după finalizarea proiectului Companiei Naţionale de Investiţii, să fie un reper central al rugby-ului românesc, păstrând astfel moştenirea de un secol a locului şi potentând-o“, a declarat Alin Petrache, cu referire la stadionul „Arcul de Triumf“ din Bucureşti.

Rugby
Rugby
Rugby
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite