FOTO Organizatorii de la Australian Open, nevoiţi să amâne startul partidelor. Ce s-a întâmplat joi dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii de la Australian Open au ziua şi provocarea la ediţia din 2020. Joi dimineaţă, terenurile exterioare din complexul Melbourne Park erau acoperite cu apă şi mult praf, motiv pentru care s-au înregistrat întârzieri de peste două ore la startul primelor partide. Doar pe trei arene s-a putut juca conform planificării iniţiale: Rod Laver Arena, Margaret Court Arena şi Melbourne Arena, acestea fiind dotate cu acoperiş retractabil.

Problemele au apărut din cauza ploii din timpul nopţii şi a vântului. Terenurile descoperite au fost inundate şi acoperite cu particule de praf şi nisip, detaliu surprins clar de jurnalistul Nick McCarvel, într-o fotografie distribuită ulterior pe reţelele de socializare.

Organizatorii au fost nevoiţi, astfel, să declanşeze o curăţenie generală, cu aer sub presiune. Din fericire, vremea le-a dat în cele din urmă o mână de ajutor, soarele apărut deasupra oraşului Melbourne uşurând procesul de uscare a terenurilor.

13 terenuri care aveau programate meciuri de la ora locală 11.00 au fost afectate de condiţiile meteo de peste noapte. Din fericire pentru fanii români, partida Simonei Halep cu britanica Harriet Dart, din turul secund al Openului Australian, se joacă pe Rod Laver Arena, ora de start nefiind afectată (10.00).

Zi de zi, probleme cu programul pentru organizatori la Australian Open

Ediţia 2020 a Australian Open-ului a început sub ameninţarea fumului provenit de la incendiile masive de pe continent. Programul de joc a fost bulversat în fiecare zi, însă nu din cauza vreunei decizii de a menaja jucătorii de aerul toxic.

Luni, în prima zi, partidele de pe terenurile exterioare au fost întrerupte, apoi amânate pentru a doua zi din cauza ploii. Marţi, problema organizatorilor a venit din supra-aglomerarea programului: în loc de 64 de meciuri, australienii au fost nevoiţi să găsească loc pentru 96 de meciuri pe terenurile complexului, doar 88 dintre acestea ajungând la un deznodământ. Miercuri s-au jucat din nou mai multe partide decât era stipulat în planificarea iniţială, însă de această dată planul a funcţionat, iar organizatorii au ajuns la zi cu meciurile, chiar dacă vântul a intrat în ecuaţie şi a încurcat destul de mult planurile jucătorilor şi jucătoarelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite