FOTO Nicio medalie, dar zeci de amintiri: România a avut cei mai fericiţi turişti la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar patru români au călătorit până în Rusia ca să-i încurajeze pe sportivii din delegaţia tricoloră. „A fost ca şi cum am fi câştigat la loto“, au povestit ei.

Fără investiţii şi fără condiţii de pregătire, România a mai bifat o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă în care n-a luat nicio medalie. Astfel, bronzul cucerit în 1968 de echipajul de bob, format din Panţuru şi Neagoe, rămâne singura câştigată de sportivi români la o ediţie a JO de Iarnă.

Şi, cu toate acestea, la Soci au fost şi români fericiţi! Nu datorită rezultatelor obţinute în competiţii, ci pentru că, pur şi simplu, au avut şansa de a asista la o competiţie de anvergură. Vorbim despre Maria şi Marinel Mazilu, mama şi fratele Marinelei Mazilu (Skeleton) şi despre Ghizela şi Erno Tofalvi, mama şi fratele Evei Tofalvi (Biatlon).

Familiile Mazilu şi Tofalvi au fost cooptate într-un proiect care s-a desfăşurat la nivel mondial: P&G „Thank you, mom“. Pe scurt, mamele unor sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Soci au avut şansa de a merge în Rusia, pentru a fi alături de băieţii sau de fetele lor. 

Pentru Ghizela Tofalvi (68 de ani) şi Maria Mazilu (53 de ani) deplasarea la Soci a fost una cu adevărat specială. „Nu ne mai văzuserăm fiicele în competiţii desfăşurate în străinătate. Când am aflat că am fost cooptate în campania P&G <<Thank you, mom>>, a fost ca şi cum am fi câştigat la loto“, au povestit cele două mame. 

Ele au fost plăcut impresionate şi de oraşul Soci, care a găzduit această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Marinela Mazilu (22 de ani) s-a clasat pe locul 20 la skeleton, în timp ce Eva Tofalvi, aflată, probabil, la ultima ei participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, a avut următoarele rezultate:

*7,5km, sprint: locul 22

*10km, urmărire: locul 26

*15km, individual: locul 21

*12,km: locul 21

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite