FOTO Nadia Comăneci s-a întors, după 40 de ani, în locul unde a atins perfecţiunea. „Nu-mi vine să cred“

FOTO Nadia Comăneci s-a întors, după 40 de ani, în locul unde a atins perfecţiunea. „Nu-mi vine să cred“

Nadia s-a emoţionat la revenirea în sala de la Montreal FOTO O Globo.com

Jurnaliştii de la O Globo au însoţit-o pe Nadia Comăneci la Montreal, la aproape 40 de ani de la câştigarea primei note de zece din istoria gimnasticii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 18 iulie 1976, Nadia câştiga prima notă de 10 din istoria gimnasticii. La Jocurile Olimpice de la Montreal, după un exerciţiu perfect la paralele, tabela electronică a arătat nota 1.00, fiind concepută din fabrică cu doar trei spaţii de afişare a cifrelor. Aşa se face că, după exerciţiul Nadiei Comăneci, aceasta a afişat nota 1.00, în loc de 10.00.

Daniel Baumat, director al Omega, îşi amintea: „Ni s-a spus că nu e nevoie să adugăm încă o cifră, pentru că e imposibil ca cineva să obţină nota zece. Aşa că am făcut tabela numai cu trei cifre”.

După paralele, Nadia a mai obţinut alte şase note de zece pe parcursul Olimpiadei. 

La aproape 40 de ani de la acel moment, Nadia Comăneci a acceptat invitaţia jurnaliştilor de la O Globo pentru a reveni în sala de la Montreal. Cu lacrimi în ochi, Zeiţa de la Montreal a mărturisit: "Nu-mi vine să cred că eu am fost aici în urmă cu atâţia ani". Apoi, continuă cu povestea notei de 10: "În mod normal, eu nu mă uitam la tabela de scor. Credeam că a fost un exerciţiu bun, mă aşteptam la un 9,9. Dintr-o dată, am auzit un murmur în sală. Un coleg mi-a spus, cred că e 10, n-are cum să fie 1".

Atunci, Nadia nu a plâns, dar după 40 de ani ea a învăţat ce înseamnă emoţia. "Nu-mi vine să cred că au trecut atâţia ani, şi parcă totuşi s-a întâmplat în urmă cu puţin timp. Acum, înţeleg mai mult despre ce a însemnat acel moment, decât atunci, când aveam 14 ani", a mai spus Nadia în reportajul O Globo.

Citeşte şi:

Simona Halep are bonus de participare de 700.000 de dolari!

De ce se accidentează Simona Halep şi alte tenismene de top? Banii, o posibilă explicaţie

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările