FOTO Mircea Lucescu, detestat de fanii lui Dinamo Kiev: Mesajul prin care i-au stricat seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu a readus Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor, dar continuă să fie contestat
Mircea Lucescu a readus Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor, dar continuă să fie contestat

Partida cu Juventus a fost prilejul cu care „Il Luce“ a devenit cel mai vârstnic antrenor care s-a aşezat pe banca unei echipe într-un meci din grupele Ligii Campionilor. Din păcate, acest moment i-a lăsat un gust amar din două motive.

11 cu ghinion pentru Mircea Lucescu! După opt victorii şi două remize, în primele sale zece meciuri oficiale la Dinamo Kiev, tehnicianul român a gustat şi primul eşec.

Şi, ca o ironie a sorţii, a fost învins de „copilul“ său, Andrea Pirlo (41 de ani), adică omul pe care l-a ajutat enorm, când italianul a făcut primii paşi în fotbal, la Brescia. Doar că pe teren, în Dinamo Kiev - Juventus, prietenia a fost dată uitării, iar Pirlo a stricat seara istorică a mentorului său, una în care acesta a devenit cel mai vârstnic antrenor din istoria Ligii Campionilor, depăşindu-l pe neamţul Jupp Heynckes. Acesta avea „doar“ 72 de ani, în 2018, când a antrenat-o pe Bayern în cea mai tare competiţie intercluburi din lume.

Juventus, fără Cristiano Ronaldo şi Dybala, s-a impus cu 2-0 (Morata 46, 84) pe arena „Olimpiyskiy“ din Kiev de unde au venit nişte imagini atât de ciudate pentru vremurile pe care le trăim. Cu o capacitate de 70.000 de locuri, stadionul a primit 15.000 de spectatori, astfel încât normele UEFA privind distanţarea fizică să fie, cât de cât, respectate. Din păcate, nu doar Juventus a stricat seara lui „Il Luce“, ci şi aceşti suporteri care îşi continuă războiul cu tehnicianul român.

Deşi Lucescu le-a adus deja Supercupa Ucrainei - şi-a învins chiar fosta echipă, Şahtior - şi a calificat-o pe Dinamo în grupele Ligii, după o absenţă de 4 ani, fanii nu-l iartă pe român pentru cei 12 ani petrecuţi la Doneţk. Ultima dovadă? Banner-ul pe care l-au afişat, marţi seară, în două limbi, şi prin care şi-au transmis, scurt, dorinţa: „Lucescu, pleacă!“ (foto - jos). Susţinătorii gazdelor au avut un mesaj şi pentru patronii echipei care au bătut palma cu „Il Luce“: „Familia Surkis, ruşinea lui Dinamo“.    

Imagine indisponibilă

  

Nici jurnaliştii nu l-au menajat

Mircea Lucescu a fost criticat, după meci, şi de jurnaliştii ucraineni pentru prestaţia echipei sale. „O palmă în figură din partea Bătrânei Doamne. A părut mai mult un joc de şah decât un meci de fotbal. După ce au încasat primul gol, jucătorii lui Mircea Lucescu au fost mai activi şi mai agresivi, dar n-au reuşit să revină pe tabelă. Juventus a închis meciul prin Morata, italienii reuşind să câştige pe merit la Kiev. Aşa a arătat primul eşec al lui Mircea Lucescu la Dinamo“, a notat site-ul sport.ua.

A acceptat demn înfrângerea

De obicei, Mircea Lucescu se leagă de arbitraj după înfrângeri. De această dată, cu Ovidiu Haţegan la centru, tehnicianul român a concluzionat: „Arbitrajul s-a ridicat la nivelul Ligii“.

În continuare, românul a acceptat, demn, înfrângerea formaţiei sale: „Echipa mai experimentată şi mai puternică a câştigat. Am făcut două greşeli, am luat două goluri. Am fi putut să ne apărăm mai bine. Poate că 2-0 e prea mult, meritam un gol. Una peste alta, Juventus a fost mai puternică şi a câştigat meritat“.

75 de ani şi 83 de zile e vârsta cu care Mircea Lucescu a stabilit un record pentru un antrenor în grupele Ligii Campionilor.  

Liga Campionilor, marţi, prima etapă

Grupa E

Chelsea - Sevilla 0-0

Rennes - Krasnodar 1-1

Grupa F

Zenit - Club Brugge 1-2

Lazio - Dortmund 3-1

Grupa G

Dinamo Kiev - Juventus 0-2

Barcelona - Ferencvaros 5-1

Grupa H

PSG - Man. United 1-2

Leipzig - Istanbul BB 2-0

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite