FOTO Lumea a ajuns ca într-un film SF: Cum a arătat singurul fotbalist care a evadat din Arabia Saudită

FOTO Lumea a ajuns ca într-un film SF: Cum a arătat singurul fotbalist care a evadat din Arabia Saudită

Gomis a marcat pe bandă pentru Al-Hilal, după ce, în trecut, a jucat şi pentru Galatasaray

Coronavirusul a paralizat viaţa normală şi aproape că a anulat orice fel de călătorie între state. Fără voia lor, mulţi oameni au ajuns „captivi“ şi în această categorie intră şi sportivii care activau în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă lumea trece printr-o pandemie după mai bine de o sută de ani, în schimb, în zona Orientului Mijlociu răspândirea coronavirusului vine după un alt caz similar, izbucnit în 2012. Atunci, un alt virus, MERS (Middle East respiratory syndrome), a făcut ravagii printre ţările afectate puternic fiind şi Arabia Saudită.
 
Probabil, de aceea, acum, după pandemia de coronavirus, saudiţii au luat repede măsuri drastice. Printre ele s-a numărat şi închiderea graniţelor. Drept urmare, şi aeroporturile s-au închis şi toate zborurile s-au anulat! Din această cauză, Răzvan Lucescu şi stafful său au rămas blocaţi la Riad, deşi campionatul s-a întrerupt la mijlocul lunii martie şi nici nu se va mai relua prea curând!
 
Totuşi, s-a găsit soluţia „evadării“ pentru un singur fotbalist străin care activează în Regat. Vorbim despre francezul Bafétimbi Gomis (34 de ani). Acesta a avut un sezon excelent sub comanda lui Răzvan Lucescu: 14 goluri în cele 21 de meciuri jucate în campionat. Mai mult, a contribuit decisiv, cu un gol, la câştigarea Ligii Campionilor Asiei de către Al-Hilal în luna noiembrie.
 
Drept răsplată, conducătorii ţării i-au permis să părăsească Arabia Saudită cu un avion personal cu destinaţia Franţa. Iată ultima fotografie cu Gomis, înainte ca acesta să se urce în aparatul de zbor:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările