FOTO Imagini rare cu Simona Halep şi portretul campioanei: „Ea este trofeul meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, prima din dreapta, rândul de jos FOTO Click!
Simona Halep, prima din dreapta, rândul de jos FOTO Click!

În încercarea de a-i descoperii pe dascălii care i-au călăuzit primii paşi în viaţă Simonei Halep,  Click! a vizitat Şcoala Gimnazială nr. 30, acolo unde Halep a învăţat în clasele primare.

Încă de la intrare, pe panoul pe care sunt expuse rezultate notabile ale elevilor, indiferent de disciplină, stă, la loc de cinste, o poză cu Simona Halep. ”Este mândria noastră”, ne-a întâmpinat directorul şcolii, Aneta Dragnea, cea care i-a fost Simonei profesor de religie şi de educaţie civică.

Discuţia a curs de la sine şi n-a fost nevoie de prea multe întrebări din partea noastră. ”Îmi amintesc şi acum când intram în clasă şi îi vedeam direct ochii mari. Sătea în a treia bancă de pe rândul de la mijloc şi primele lucruri pe care le remarcam când intram la oră erau faţa ei şi ochii expresivi. Era cuminte, uneori poate prea cuminte pentru un copil la acea vârstă, dar ea de mică îşi consuma toată energia concentrându-se la tenis”, ne-a povestit doamna Dragnea.

Portretul elevei Halep a fost şi mai bine conturat de cea care i-a fost învătăţoare, Mariana Chirilă. ”Pot spune cu mâna pe inimă că Simona este trofeul meu”, ne mărturiseşte fosta profesoară, ieşită la pensie de câţiva ani.

În timp ce ne arată câteva fotografii cu Simona de când era micuţă, doamna Chirilă îşi stăpâneşte cu greu emoţiile. ”Mă mai uit din când în când la aceste poze. Uneori am impresia că lucrurile s-au întâmplat ieri, nu în urmă cu peste zece ani. Simona parcă este neschimbată. Pentru mine va fi mereu copila modestă, cuminte şi dornică să înveţe totul. Nici nu am inimă să-i urmăresc meciurile în direct. Aştept să văd la ştiri ce rezultat a făcut. Îmi creşte inima când o văd că ridică trofeu un trofeu”, ne povesteşte fosta învăţătoare a lui Halep.

Îi plăcea matematica

Mergând mai departe, doamna Chirilă ne dezvăluie cum era eleva Simona: ”Poate nu vă vine să credeţi, dar niciodată nu rămânea în urmă cu lecţiile, deşi era mult timp plecată în cantonamente, la concursuri şi era ocupată cu antrenamentele. Îşi suna colegii şi lua temele şi când venea la ore, era cu totul la zi. Cel mai mult îi plăcea matematica. Învăţa de plăcere şi prindea foarte repede informaţiile, făcea legături logice rapid, stătea foarte bine la acest capitol. Îl plăceau şi orele de limba română, dar la matematică era mai activă”.

Citeşte întreg articolul AICI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite