FOTO Cine este Elise Mertens, adversara Simonei Halep din finala de la Doha. Tatăl ei are o meserie extrem de rar întâlnită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep va juca în ultimul act al turneului de la Doha împotriva belgiencei Elise Mertens şi poate câştiga primul trofeu din 2019.

Mertens are 23 de ani şi se află pe locul 21 în lume, dar în noiembrie anul trecut a bătut la porţiel Top 10 WTA, fiind pe locul 12 mondial. Elise provine din localitatea Leuven şi nu are nicio legătură de rudenie cu fotbalistul Dries Mertens, internaţional belgian legitimat la Napoli. 

Ea a început tenisul la patru ani, fiind îndrumată spre acest sport de sora sa mai mare, Lauren, care acum este pilot de avion. Elise Mertens provine dintr-o familie înstărită, iar tatăl jucătoareai are o meserie rar întâlnită: face mobilă pentru biserici. Mama ei este profesoară.

Belgianca a câştigat până acum patru turnee WTA. Două dintre ele au fost la Hobart, 2017 şi 2018, când  atrecut în finală de Monica Niculescu, respectiv Mihaela Buzărnescu. 

Cea mai bună performanţă a ei la un Grand Slam este calificarea în semifinalele Australian Open anul trecut. Scorul întâlnirilor directe dintre ea şi Simona Halep este 2-0 pentru jucătoarea noastră.

Elise Mertens este recunoscută ca o jucătoare care se mişcă repede pe teren şi are abilitatea de a întoarce lovituri. Nu are un serviciu foarte puternic, dar într-o zi bună poate pune probleme mari oricărei jucătoare, aşa cum s-a întâmplat în semifinale, unde a trecut de Amgelique Kerber.

Meciul dintre Simona Halep şi Elise Mertens este azi, de la ora 17.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite