FOTO Cine e Belinda Bencic, adversara de azi a Simonei Halep şi care este cea mai mare performanţă a ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belinda Bencic
Belinda Bencic

Simona Halep o va înfrunta azi pe Belinda Bencic, în sferturile de finală ale turneului de la Dubai şi porneşte cu prima şansă în acest duel.

Bencic este o jucătoare de 21 de ani, care la un moment dat era considerată un viitor număr 1 al tenisului feminin.

 Belinda provine dintr-o familie cu părinţi slovaci, care au emigrat în Elveţia, unde locuiesc şi acum. ei şi-au dus fiica la tenis, pe când aceasta avea 6 ani şi i-au asigurat toate condiţiile pentru a creşte valoric. Belinda a fost pregătită de mama Martinei Hingis şi s-a antrenat apoi la celebra Academie de tenis a lui Nick Bolletieri, din Florida.

Belinda Bencic a fost numărul 1 la juniori şi a debutat fulminant la seniori, în 2014, când avea doar 17 ani, jucând finala turneului de la Tianjin şi ajungând în sferturile de finală ale turneului de la US Open.

Anul următor avea să fie însă cel mai bun din cariera ei. În 2015, la 18 ani, Bencic a jucat finala la Tokyo şi Rosmalen şi câştigat turneele de la Eastbourne şi Montreal. Succesul din Canada este cea mai importantă performanţă a ei, elveţianca trecând atunci de şase finaliste de Grand Slam, Eugenie Bouchard, Caroline Wozniacki, Sabine Lisicki, Ana Ivanovici, Serena Williams şi Simona Halep. Trebuie menţionat însă că în finală, Simona s-a retras în setul decisiv, din cauza unei accidentări.

Cea mai bună clasare a Belindei este locul 7 WTA, ocupat în februarie 2016. Acum, ea ocupă poziţia 37 în clasamentul mondial.

Scorul întâlnirilor directe Belinda Bencic vs Simona Halep este 1-1.

Elveţianca a câştigat de două ori Cupa Hopman, 2018 şi 2019, în echipă cu Roger Federer.

  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite