FOTO Corespondenţă din Rusia - Fani din toate colţurile lumii fac spectacol pe străzile din Moscova. Cât costă biletul la deschiderea Mondialul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 21-a ediţie a Cupei Mondiale începe azi (ora 18.00) pe uriaşul stadion Lujniki din Moscova, cea mai mare arenă de la Cupa Mondială, care are o capacitate de 81.000 de locuri.

Festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale va avea un format uşor diferit faţă de ce eram obişnuiţi ca şi până acum. În primul rând, va începe doar cu jumătate de oră înaintea partidei dintre Rusia şi Arabia Saudită, iar în al doilea rând se va axa pe câteva momente artistice. Se renunţă aşadar la obişnuitele manifestaţii pompoase, cu jocuri de sunete şi culoare şi cu mii de oameni oameni implicaţi. Ştim sigur că vor fi trei figuri centrale în acest show: cântăreţul britanic Robbie Wiliams, soprana rusă Aida Garifullina şi fostul fotbalist brazilian Ronaldo, cel mai bun jucător al Mondialului din 2002.
„Sunt fericit şi încântat că mă întorc în Rusia pentru o astfel de performanţă unică. Să cânţi în faţa a 80.000 de oameni şi a milioane de telespectatori e un vis din copilărie”, a spus Robbie Williams. Artistul de 44 de ani este un fan al echipei Port Vale, care evoluează acum în a patra ligă din fotbalul englez. Înm 2005, Williams a format o echipă în SUA, LA Vale FC, dar a închis-o doi ani mai târziu, când a relizat că este „jecmănit” de anumite persoane.
Pe scenă va urca şi Aida Garifullina, care este membră a Operei de Stat din Viena. Soprana rusă în vârstă de 30 de ani, o voce extrem de apreciată, s-a declarat şi ea încântată că a fost aleasă de Felix Mikhailov, organizatorul de ceremonii, să facă parte din spectacol. În fine, fotbalul va fi reprezentat pe scenă de „Il Fenomeno” Ronaldo: „Meciul de deschidere e mereu ceva simbolic: jucătorii şi fanii îşi dau seama că momentul pe care îl aşteptau de patru ani sau mai mult în sfârşit a sosit. Nimeni nu ştie ce va fi în următoarea lună, dar cu sigurnaţă va fi ceva memorabil”, a delcarat Ronaldo, campion mondial cu Brazilia în 1994 şi 2002.

Nu rata suplimentul dedicat Cupei Mondiale

Rusia e favorită diseară cu Arabia Saudită
Rusia şi Arabia Saudită deschid Cupa Mondială, un meci aşteptat cu sufletul la gură de gazde, care nu au prea avut motive de bucurie din partea fotbalului în ultimii ani. De fapt, Rusia nu mai e demult o forţă a fotbalului, aşa cum a fost pe vremea fostei URSS, când a câştigat un Campionat European (1990) şi a mai jucat o finală (1988). Gazdele n-au voie însă să dezamăgească chiar de la primul meci, mai ales că adversarul nu e nici pe departe de speriat. În ciuda previziunilor pesimiştilor, 89 la sută dintre biletele de la CM au fost vândute, iar cele mai multe dintre ele au fost luate de ruşi, care au achiziţionat un procent de 46 la sută. Pe străzile Moscovei este însă agitaţie mare. Tricouri colorate şi fani zgomotoşi, aglomeraţie, bere multă şi cântece. Rusia e tărâmul sud-americanilor. foarte mulţi argentinieni sunt deja în capitala Rusiei aşteptând debutul echipei lui Messi, care se va produce sâmbătă, în faţa Islandei. Argentina visează cu ochii deschişi la câştigarea trofeului, dar drumul e lung până acolo. 

220 de dolari cel mai ieftin bilet la deschidere

Revenind la meciul de deschidere, în afara Angliei, care a venit la Mondiale cu jucători care evoluează exclusiv în campionatul intern, Rusia şi Arabia Saudită sunt naţionalele bazate de asemeenea pe jucători din propriiile ligi, având doar câte doi „stranieri” în lot.  În absenţa lui Kokorin, accidentat, marea speranţă a ruşilor este Alan Dzagoev (ŢSKA Moscova), iar din lot face parte şi veteranul Jirkov (34 de ani, Zenit, ex-Chelsea). De la saudiţi, omul cheie este Al-Abed, care a dat cinci goluri în preliminarii. „Şoimii verzi” au mai deschis Mondialul şi în 1998, când au pierdut cu 4-0 în faţa Franţei, şi au şi ei suporteri la Moscova. partida de diseară este sold-out, chiar în condiţiile în care biletele nu au fost deloc ieftine: 220 dolari (categoria III), 390 dolari (categoria II), 550 dolari (categoria I).

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

La Moscova a avut loc şi a şasea ediţie a programului „Fotbal pentru Prietenie”, unde pentru prima dată au participat 211 ţări şi regiuni din întreaga lume. Numărul total al participanţilor şi invitaţilor a depăşit pragul de 5.000. Cei 422 de băieţi şi fete - Tineri Fotbalişti, Tineri Jurnalişti şi Tineri Antrenori - au fost uniţi de o singură misiune comună: promovarea unor valori umane esenţiale, precum prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiţia, onoarea. În România, programul Fotbal pentru Prietenie este susţinut de Federaţia Română de Fotbal, dedicat programelor de responsabilitate socială şi promovării educaţiei prin sport. Doi copii de 12 ani din România au participat la programul Fotbal pentru Prietenie anul acesta: un Tânăr Fotbalist – Victor Stancovici, fotbalist al echipei Petrosport Ploieşti, şi o Tânără „Jurnalistă”, Maria Dan, elevă în clasa a 5-a L, la I.C.H.B. Colentina. Cei doi au făcut parte din echipa mixtă internaţională a prieteniei „Humpback Whale (Balena cu cocoaşă)” – una dintre cele 32 de echipe internaţionale de copii care au participat anul acesta în proiect. Alături de cei doi copii din România, din echipă au făcut parte copii din Argentina, Insulele Virgine Britanice, Algeria, Estonia şi Senegal.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite