Fotbalul românesc, zguduit: Astra riscă excluderea din campionat, după ce un fotbalist a recunoscut că s-a dopat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noiembrie 2019, sportul românesc era lovit din plin din scandalul dopajului de la Corona Braşov, unde handbalistele au postat imagini pe Instagram, în timp ce făceau o terapie interzisă la o clinică privată. Acum, un caz similar s-a născut în fotbalul românesc!

Astra Giurgiu a fost un club muribund, în ultimii ani, având mai mereu probleme cu banii şi cu fotbaliştii neplătiţi. Iar acum, lovitura decisivă o poate primi în urma unui scandal de dopaj ce ia amploare!

„Adevărul“ a scris, în luna septembrie a anului trecut, despre faptul că trei fotbalişti ai acestei formaţii, atacantul Alex Ioniţă (26 de ani), atacantul nigerian Kehinde Fatai (30 de ani) şi mijlocaşul japonez Takayuki Seto (34 de ani) au fost fotografiaţi, în timp ce primeau vitamine şi minerale, sub forma de perfuzii, într-o clinică privată din Bucureşti. Pozele au fost postate de clinica respectivă, pe pagina ei de internet, în scop publicitar, şi şterse ulterior, după izbucnirea scandalului de dopaj!

Terapia respectivă, denumită de această clinică „CronosVita Energiser“, e una interzisă de Agenţia Mondială a Antidoping (WADA), nu din cauza procedurii, ci deoarece sportivii n-au voie să-şi injecteze o cantitate mai mari de 100 ml de vitamine şi minerale, în decurs de 12 ore. Terapia la care au fost supuşi cei trei jucători ai Astrei încalcă această interdicţie impusă de WADA!

Ioniţă ar fi recunoscut tot

După audierile în acest caz, potrivit gsp.ro, un singur fotbalist dintre cei trei anchetaţi de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), Alex Ioniţă, ar fi recunoscut tot! Drept urmare, dacă Fatai şi Takayuki, care nici nu s-au prezentat la audieri, trimiţându-şi avocaţii, riscă suspendări de 4 ani, în schimb, Ioniţă poate scăpa doar cu un an, deoarece a colaborat cu cei de la ANAD.

De la izbucnirea scandalului, în septembrie 2020, cei trei fotbalişti se află, oricum, în stare provizorie de suspendare!

În ceea ce priveşte clubul Astra, această grupare riscă inclusiv excluderea din Liga I, potrivit regulamentului. 

Totuşi, decizia, dacă va fi luată, nu va fi executorie imediat şi se va pune în practică, după un proces de lungă durată, după ce Astra va epuiza căile de atac. 

CITEŞTE ŞI:

Astra, reacţie virulentă în scandalul dopajului care poate „îngropa“ clubul: Cum se apără

4 februarie e următorul termen stabilit de Agenţia Naţională Antidoping în acest scandal.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite