Fotbalul românesc ajunge iarăşi la DNA: „Înscrierea în Liga I a societăţii în faliment Rapid este o sfidare a justiţiei. Abordarea mineriadistă nu-şi are locul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

„Telenovela Rapid“ se poate încheia cu o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie, în cazul în care oficialii fotbalului românesc vor accepta echipa giuleşteană în Liga I.

Primarul oraşului Timişoara, Nicolae Robu, care a obţinut în această vară cel de-al doilea său mandat de edil, susţine că nu-i va ierta pe diriguitorii fotbalului românesc, în cazul în care aceştia vor lua orice altă decizie în afară de acceptarea echipei ACS Poli în Liga I. "ACS Poli Timişoara va face plângere penală la DNA împotriva grupului ce a acţionat în mod evident ilegal în cazul înscrierii în Liga 1 a clubului Rapid Bucureşti. Contăm, în plus, pe autosesizarea promptă a DNA, mai ales date fiind declaraţiile publice ale lichidatorului. Clubul nostru va utiliza toate metodele legale pentru ca locul din Liga 1 să fie acordat în condiţii regulamentare",  se arată pe site-ul bănăţenilor. Iată şi poziţia lui Nicolae Robu: 

1. Eu, ca iubitor de fotbal, regret situaţia în care a ajuns clubul Rapid, al cărui nume îl respect pentru ce a însemnat el în fotbalul românesc şi inclusiv pentru performanţa sportivă din anul competiţional 2015-2016.

2. În complexul fenomen care este fotbalul, nu este vorba, însă, doar despre simboluri, despre lucruri de suflet, oricât de importante sunt ele, ci şi despre bani, despre interese diverse şi despre legi şi regulamente care trebuiesc respectate în mod egal de oricine, dincolo de absolut orice.

3.  Clubul Rapid este, alături de un simbol, o SOCIETATE COMERCIALĂ şi, prin urmare, trebuie să respecte toate legile incidente societăţilor comerciale. Ajungând în faliment, societatea comercială Rapid, ca oricare alta într-o asemenea situaţie, nu mai este condusă de acţionarii / asociaţii săi, respectiv de organele executive numite de aceştia, ci de lichidatorul numit de instanţă. Iar acesta - dar, de fapt, nimeni! - nu are dreptul să mai angajeze nicio cheltuială câtă vreme starea de faliment persistă, tot ce legea permite să se facă fiind doar acţiuni de lichidare.

4. Având în vedere cele de la pct. 3, considerăm acţiunea de înscriere în Liga 1 a SOCIETĂŢII ÎN FALIMENT RAPID drept ilegalitate crasă, sfidare, pur şi simplu, a justiţiei şi a normelor statului de drept şi facem cunoscut tuturor persoanelor implicate, începând cu lichidatorul - dacă se confirmă că inclusiv el ar fi încălcat legea -, că Asociaţia ACS Poli Timişoara va depune plângere penală la adresa lor, alături, desigur, de solicitarea în instanţă de daune pentru privarea de dreptul regulamentar de a evolua în Liga 1 în situaţia dată; adăugăm că suntem convinşi că organele în drept se vor autosesiza ele însele, oricum.

5. Ne place să credem că în România anului 2016, cu adevărat nimeni nu este mai presus de lege, că abordarea "mineriadistă" nu-şi mai are în niciun fel locul.

NICOLAE ROBU, PRIMARUL TIMIŞOAREI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite