Fotbalul european nu va mai fi niciodată la fel: Ce urmează după apariţia Superligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi (Barcelona) poate juca în Superliga europeană, o competiţie extrem de controversată
Messi (Barcelona) poate juca în Superliga europeană, o competiţie extrem de controversată

Asistăm, în aceste zile, la lupte aprige pentru putere şi bani, care vor schimba din temelii viitorul competiţiilor de pe continent.

Chiar dacă, în acest moment, n-avem data lansării Superligii europene, avem, în schimb, o speculaţie, în acest sens. Cluburile fondatoare ar urma să boicoteze noul format al Ligii Campionilor, gândit pentru sezonul 2024-2025.

Noul sistem va desfiinţa faza grupelor. Va avea, în schimb, un minicampionat, în care vor participa 36 de echipe, în loc de cele 32 care iau startul acum, în opt grupe de câte patru formaţii. Proiectul, care circulă de la sfârşitul anului trecut, prevede zece meciuri pentru fiecare echipă în această primă etapă, faţă de şase în actuala fază a grupelor. Per total, vor fi 100 de meciuri în plus, în ansamblul competiţiei, în fiecare stagiune.

De acum însă, acest nou format al Ligii Campionilor e „în aer“, totul depinzând de cum vor decurge negocierile dintre UEFA şi grupul celor 12 cluburi care tocmai au fondat Superliga europeană.

Sunt dezgustat! Vor să facă o competiţie de unde să nu retrogradeze niciodată? E o ruşine absolută! Lăcomie pură. E un act criminal împotriva fanilor fotbalului din Anglia. Gary Neville fost jucător Man. United   Aceste cluburi vor distruge fotbalul. Ceea ce fac e de un egoism feroce. Vor să aibă tot, nu se gândesc decât la bani. O prostie imensă! Mircea Lucescu pentru gsp.ro   Momentan, n-au cum să facă asta, dar dacă o fac, ne nenorocesc pe noi, cluburile mici. Toţi banii pe televiziuni se fac pe spinarea lor şi din asta trăim şi noi, astea mici. Gigi Becali, patron FCSB

Cum va arăta Superliga europeană

*Va avea 20 de echipe la start. Cele 12 care au fondat-o la care ar urma să fie adăugate alte trei, în următoarea perioadă. Aceste 15 grupări vor fi prezente la fiecare ediţie. Alte cinci formaţii ar urma să se califice pentru fiecare stagiune, în funcţie de rezultatele obţinute în sezonul precedent. Din Europa de est, doar cluburile din Rusia sunt luate în calcul pentru o eventuală calificare.

*După modelul Ligii Campionilor şi Ligii Europa, partidele se vor juca la mijlocul săptămânii. Startul fiecărei ediţii se va da în luna august. 

*Cele 20 de echipe participante vor fi împărţite în două grupe de câte zece. Meciurile vor fi tur-retur.

*După terminarea fazei grupelor, primele trei clasate din fiecare serie vor ajunge în sferturi. Locurile 4-5 din fiecare grupă vor disputa un play-off tur-retur. Învingătoarele vor ajunge şi ele în sferturi. Fazele eliminatorii ale Superligii europene vor fi în dublă manşă.

*Finala competiţiei se va disputa în luna mai şi va însemna un singur meci.

Cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga europeană

*Manchester United

*Manchester City

*Arsenal

*Chelsea

*Tottenham

*Liverpool

*Juventus

*AC Milan

*Inter Milano

*Real Madrid

*Barcelona

*Atletico Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite