„Fotbalul a murit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii bănăţenilor n-au căutat vinovaţi, ci doar au vrut să-şi arate ataşamentul faţă de echipă
Fanii bănăţenilor n-au căutat vinovaţi, ci doar au vrut să-şi arate ataşamentul faţă de echipă

4.000 de fani au umplut Piaţa Operei din Timişoara pentru a fi alături de Poli. Suporterii n-au scandat împotriva lui Marian Iancu, principalul vinovat, şi i-au numit „gangsteri“ pe oficialii FRF.

Aproximativ 4.000 de fani ai lui Poli Timişoara au protestat aseară în Piaţa Operei din centrul oraşului Timişoara faţă de decizia de retrogradare a echipei. „Fotbalul a murit, a fost furat, violat şi batjocorit de nişte oameni fără scrupule, ahtiaţi după bani", au fost mesajele liderilor de galerie. Ei cred că toată această mişcare a fost premeditată.

„Cei din fruntea comisiilor se constituie în adevărate grupuri de gangsteri prin Federaţia Română de Fotbal. N-am cautat vinovaţi sau soluţii, am vrut doar să ne arătăm sprijinul faţă de echipă şi să îi asigurăm pe jucători că îi vom susţine indiferent de liga în care vor juca", au mai spus şefii galeriei. Înaintea mitingului ultraşii au mers la Prefectură, unde au stat de vorbă cu conducătorii oraşului. Viceprimarul Adrian Orza, solidar cu protestanţii, i-a însoţit apoi în Piaţa Operei.

Becali: „Liga I, cu 16 echipe!"

Gigi Becali susţine că patronii din fotbalul românesc nu mai doresc ca Gloria Bistriţa şi Poli Timişoara să fie reprimite în Liga I. Retrogradările echipelor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa produce efecte şi la nivelul viitoarei ediţii a campionatului românesc. Deşi au existat voci potrivit cărora s-a spus că Sportul va primi un „wild-card" şi va juca tot în Liga I, ei bine se pare că patronii echipelor din primul eşalon gândesc altceva.

„Tragem sfori ca să decidă să rămână 16 echipe în Liga I. Ne doare pe noi în cot că a retrogradat Timişoara. Comitetul Executiv va hotărî câte echipe să rămână din sezonul viitor, dar noi vrem 16. Vă spun că aşa se va hotărî, vor rămâne 16 echipe pentru că se ţine cont de dorinţa noastră", a spus Gigi Becali.

Latifundiarul a explicat şi motivele pentru care patronii doresc modificarea componenţei primului eşalon: „Se scurtează campionatul cu patru etape, ceea ce înseamnă o lună de zile în plus de vacanţă. Vom avea jucători mai odihniţi, iar banii din drepturile TV se vor împărţi la 16, în loc de 18 echipe cum se face acum".

În momentul de faţă, în Liga I sunt doar 12 echipe. Sportul, Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti şi Unirea Urziceni au retrogradat, iar FC Timişoara şi Gloria Bistriţa n-au primit licenţa. Conform regulamentelor în vigoare, din Liga a II-a vor promova doar patru echipe, care vor fi, cel mai probabil, Ceahlăul, Concordia Chiajna (Seria I) şi Petrolul şi FC Bihor (Seria a II-a).

"Patronii trebuie să realizeze că banii din televizare nu mai sunt aşa mulţi. Avem prea multe echipe în Liga I.''
Mircea Sandu preşedinte FRF

Comitetul Executiv va decide azi

Decizia Comisiei de Licenţiere, care n-a acordat celor cinci cluburi (Poli Timişoara, Gloria Bistriţa, Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti şi Unirea Urziceni) dreptul de a evolua şi în viitorul sezon al Ligii I, urmează azi a fi ratificată de Comitetul Exectiv al FRF. În aceeaşi şedinţă se va analiza şi propunerea preşedinţilor din Liga I, care vor un campionat cu mai puţine echipe. Sezonul 2005-2006 a fost ultimul disputat în aceste condiţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite