Formula 1, unită contra COVID-19! Proiectul de la Londra care a mobilizat cei mai buni ingineri din industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula 1 s-a unit în lupta contra COVID-19. FOTO Guliver  / Getty Images / Clive Mason
Formula 1 s-a unit în lupta contra COVID-19. FOTO Guliver / Getty Images / Clive Mason

Şapte dintre cele zece echipe înscrise în Campionatul Mondial de Formula 1 îşi unesc forţele pentru a produce în Marea Britanie, acolo unde îşi au sediul, echipamente medicale necesare în lupta cu pandemia de coronavirus şi, în special, ventilatoare medicale.

Formula 1, considerată regina motorsportului mondial, este un vârf de lance din punct de vedere tehnologic, cu o forţă de inovare importantă, în regim de super-viteză. Este însă şi un mediu concurenţial acerb, iar momentele în care echipele se pun în acord total şi îşi pun cu adevărat resursele laolaltă sunt rarisime. Lupta contra COVID-19 a devenit însă ţelul comun, mai ales în condiţiile în care, în acest moment, primele opt Mari Premii din calendarul competiţional au fost amânate sau anulate (în Australia, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Monaco şi Azerbaidjan), sportul fiind îngheţat, practic, până la finalul lunii mai.

Site-ul oficial al Formulei 1 anunţă că Aston Martin Red Bull, Haas, McLaren, Mercedes, Racing Point, Renault şi Williams au demarat „Project Pitlane“, răspunzând unui apel făcut de guvernul Marii Britanii pentru fabricarea şi livrarea de ventilatoare medicale pentru respiraţia asistată. Din listă lipsesc Ferrari şi Alpha Tauri (cu sediul în Italia), respectiv Alfa Romeo (cu sediul în Elveţia).

Cele şapte echipe de Formula 1 din „Project Pitlane“ au ca obiectiv conceperea şi producerea unui prototip de ventilator medical, testarea prototipului în vederea obţinerii rapide a autorizaţiei de producţie pe scară largă şi adaptarea unor echipamente medicale existente pentru a deservi în cel mai eficient mod posibil necesităţile sistemului medical în lupta cu pandemia.În Marea Britanie sunt rezidenţi sute de mii de români, majoritatea dintre ei foarte activi pe piaţa locurilor de muncă din Londra.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite