FORMULA 1 Schimbări la Ferrari: pleacă Fernando Alonso, vine Sebastian Vettel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferrari a anunţat că a încheiat o înţelegere cu germanul Sebastian Vettel, care va pilota pentru echipa italiană în următorii trei ani, înlocuindu-l pe spaniolul Fernando Alonso.

Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, va colabora cu finlandezul Kimmi Räikkönen, câştigătorul titlului din 2007. În calitate de conducător al echipei, Marco Mattiacci, a declarat pentru site-ul oficial: „Scuderia Ferrari a decis să-şi pună încrederea în cel mai tânăr multiplu campion din istoria Formulei 1. Sebastian Vettel este o combinaţie unică de tinereţe şi experienţă şi aduce acel spirit de echipă care se va dovedi nepreţuit atunci când, alături de Kimi, vom avea de înfruntat provocările care ne aşteaptă“.

La rândul său, Sebastian Vettel a completat: „Următoarea etapă a carierei mele în Formula 1 va fi petrecută alături de Scuderia Ferrari, iar pentru mine acest lucru este un vis devenit realitate. Când eram copil, Michael Schumacher în maşina roşie era cel mai mare idol pe care îl aveam. Este o onoare incredibilă ca în sfârşit să am şansa de a conduce un Ferrari. Scuderia are o tradiţie importantă în acest sport şi sunt extrem de motivat să ajut echipa să revină în top“. Sebastian Vettel nu a câştigat nicio cursă în acest sezon, ocupând locul patru în clasamentul general al piloţilor.

Venirea sa la Ferrari confirmă plecarea lui Fernando Alonso, care a declarat, la rândul său: „Fără îndoială, aceşti cinci ani au produs unele dintre cele mai bune momente ale carierei mele şi, plecând de aici, simt că las în urmă o familie. Acum privesc în viitor cu entuziasm, ştiind că o parte din inima mea va aparţine mereu Căluţului Cabrat“.

Un prieten de-al lui Michael Schumacher vorbeşte despre starea fostului pilot german, după ce l-a vizitat în locuinţa sa

20 de ani de la primul titlu mondial cucerit de Michael Schumacher. Un singur punct a făcut diferenţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite