Formula 1: Lewis Hamilton „a zburat“ şi în etapa din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lewis Hamilton FOTO Getty Images
Lewis Hamilton FOTO Getty Images

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Germaniei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Hamilton a obţinut a 49-a victorie a carierei şi s-a distanţat în clasamentul general. El a fost urmat de piloţii Red Bull/Renault, australianul Daniel Ricciardo şi olandezul Max Verstappen

Locul al patrulea a fost ocupat de germanul Nico Rosberg (Mercedes), pe cinci s-a clasat un alt german, Sebastian Vettel (Ferrari), iar al şaselea a sosit finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari).

Pe poziţiile 7-10 s-au clasat în ordine germanul Nico Hulkenberg (Force India/Mercedes), britanicul Jenson Button (McLaren/Honda), finlandezul Valtteri Bottas (Williams/Mercedes) şi mexicanul Sergio Perez (Force India/Mercedes).

Hamilton l-a depăşit etapa trecută, în Ungaria, pe coechiperul său Rosberg, iar acum a mărit diferenţa de puncte faţă de german în clasamentul general. Triplu campion mondial, englezul mai are 9 etape din acest sezon pentru a dovedi că merită să îşi păstreze coroana pentru cel puţin încă un an.  

Clasamentul piloţilor:

1. Lewis Hamilton 217 puncte

2. Nico Rosberg 198

3. Daniel Ricciardo 133

4. Kimi Raikkonen 122

5. Sebastian Vettel 120

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite