Force France!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karim Benzema (nr. 10) a marcat  un gol de senzaţie în poarta Estoniei
Karim Benzema (nr. 10) a marcat un gol de senzaţie în poarta Estoniei

Naţionala Franţei a pulverizat Estonia în ultimul amical dinaintea Europenelor, scor 4-0, şi vine la Doneţk cu un Ribery redescoperit.

Ignorată poate pe nederept de specialiştii fotbalului european, naţionala „cocoşului galic" se anunţă a fi o pretendentă serioasă la cucerirea trofeului.

Înaintea plecării spre Doneţk, francezii au dat o ultimă reprezentaţie la Le Mans, în faţa Estoniei. Jucătorii lui Laurent Blanc s-au impus cu 4-0, iar cuplul Ribery - Benzema a făcut ravagii. La primul gol, atacantul lui Real a inventat o pasă cu călcâiul pentru jucătorul lui Bayern, după care a majorat diferenţa cu un şut fabulos din unghi.

„De mult aşteptam această «chimie» între mine şi Frank Ribery. Eu spun că suntem pregătiţi pentru Euro, avem motive să fim optimişti şi să credem în această echipă", susţine Karim Benzema. Acesta a marcat două goluri, iar Ribery şi Menez câte unul.

Marele câştig al Les Blues în aceste meciuri de pregătire este Frank Ribery. Înaintea partidei cu Islanda, el nu mai marcase de doi ani pentru Franţa şi resimţea o presiune uriaşă pe umerii săi din partea media şi a suporterilor.

Fotbalistul a înscris contra nordicilor, după care a dat gol şi cu Serbia şi cu Estonia! Ribery pare recuperat psihic total după eşecul din finala Ligii Campionilor, iar combinaţia ofensivă Nasri - Benzema - Ribery poate fi letală pentru orice apărare. Cât  despre linia de mijloc, Laurent Blanc pare decis să-i folosească pe Cabaye, Alou Diarra (M'Vila e accidentat) şi Malouda.

laurent Blanc: „Avem probleme în apărare"

Nu toate sunt bune şi frumoase pentru francezi. Laurent Blanc crede că Estonia a fost un adversar „mult, mult, mult prea facil" şi s-a declarat total îngrijorat de apărarea sa, unde Philippe Mexes pare „din alt film", iar relaţia acestuia cu Rami nu e încă cea mai reuşită.

„Defensiva n-a dat satisfacţie, în faţa unui adversar facil. Ne trebuie mai multă rigurozitate. Cei patru fundaşi trebuie să înţeleagă că nu sunt bătuţi în cuie, nu are nimeni locul garantat", a tras Blanc semnalul de alarmă.

Cum va arăta Franţa la EURO: Lloris - Debouchy, Mexes, Rami, Evra - Cabaye, Alou Diarra, Malouda - Nasri, Benzema, Ribery 

Euro 2012

Grupa A

Mâine
Polonia - Grecia ora 19.00, TVR 1
Rusia - Cehia ora 21.45, DolceSport

Grupa B

Sâmbătă
Olanda - Danemarca ora 19.00, TVR 1
Germania - Portugalia ora 21.45, DolceSport

Grupa C

Duminică
Spania - Italia ora 19.00, TVR 1
Irlanda - Croaţia ora 21.45, DolceSport

Grupa D

Luni
Franţa - Anglia ora 19.00, DolceSport
Ucraina - Suedia ora 21.45, TVR 1

Suedia, OK, Ucraina - KO! Blohin: „Am fost intoxicaţi"

Nu doar Franţa este neînvinsă în amicale, ci şi adversara ei din Grupa D, Suedia. La Stockholm, scandinavii au bătut Serbia cu 2-1, prin reuşitele vârfurilor Toivonen, jucătorul lui PSV Eindhoven (minutul 23), şi Ibrahimovici (52 - penalty), vedeta lui Milan.

De partea cealaltă, Subotici (27) a marcat pentru echipa lui Sinişa Mihaijlovici. Suedia a jucat într-o formulă ce poate fi folosită în primul meci de la Euro al nordicilor, cel cu Ucraina: Isaksson -  Lustig, Melberg, M. Olsson, Granqvist - S. Larsson, Källström, Svensson - Toivonen, Ibrahimovici, Elm.

Ucraina e la pământ!

Cum echipele din Grupa D intră ultimele în luptă la Europene, şi Ucraina a disputat marţi seară un amical. La Inglostatd, în Germania, gazdele EURO au fost învinse de Turcia cu 2-0 (goluri Erkin 30, Pektemek 70). După partidă, selecţionerul Oleg Blohin a dat vina pe mâncarea stricată care le-a fost oferită de germani.

„Am avut probleme serioase înaintea meciului pentru că 10 jucători au suferit de toxiinfecţie alimentară. A trebuit să facem modificări în prima echipă chiar înaintea startului jocului. Nu ştim încă exact cauzele pentru că jucătorii nu au mâncat acelaşi lucru. Ştim cu siguranţă că s-au stricat la stomac aici, în Germania. Acum, înainte de primul nostru meci la Euro, avem un singur obiectiv: să ne vindecăm şi să ne recuperăm jucătorii", a afirmat antrenorul de 59 de ani.

Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze însă pe noi este forma foarte bună arătată de Turcia, adversara noastră din preliminariile pentru Mondiale. „Otomanii" au învins Ucraina la câteva zile după ce câştigaseră şi cu Portugalia, scor 3-1, pe terenul lusitanilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite