“Focu’ la ei”: cifre triste despre naţionala României. Cine a alergat cel mai mult cu Elveţia şi cine a dat cele mai multe pase

“Focu’ la ei”: cifre triste despre naţionala României. Cine a alergat cel mai mult cu Elveţia şi cine a dat cele mai multe pase

Keşeru (centru) a văzut rar mingea. FOTO: AP

Statisticile furnizate de UEFA, după a doua partidă a tricolorilor la Euro 2016, reconfirmă un adevăr dureros pe care îl ştiam încă dinaintea turneului final.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi anume că România, în lipsa unor jucători tehnici, aplică o tactică de pe vremea lui Florin Halagian: “focu’ la ei”. Concret: România nu vrea balonul la un sport în care acesta e obiectul muncii.
 
În confruntarea cu Elveţia de pe “Parc des Princes”, tricolorii au avut o posesie de 37% în prima repriză, cifra ajungând la 39% la finalul celor 90 de minute. De aici rezultă şi o altă statistică prin care se vede capacitatea redusă a românilor de a lucra cu mingea.
 
România a adunat doar 245 de pase, în timp ce elveţienii au “plimbat” mingea între ei de 528 de ori. E de remarcat că, deşi au avut o posesie superioară, adversarii tricolorilor au şi alergat mai mult. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, primii trei fotbalişti în funcţie de distanţa acoperită pe teten provin din naţionala Elveţiei. Abia pe locul 4 vine un român, Gabi Torje fiind cel mai activ elev al lui Anghel Iordănescu.

 
Revenind la capitolul paselor, aici Chipciu a avut cel mai bun bilanţ dintre tricolori: 70% dintre pasele sale, 23 la număr, au fost reuşite. Iată cifrele UEFA la acest capitol:

 
În fine, alte date din partida România – Elveţia confirmă şi ele superioritatea echipei pregătite de Vladimir Petkovici:

Total şuturi: 19-14 în favoarea Elveţiei
Total şuturi pe spaţiul porţii: 6-4 în favoarea Elveţiei
Cornere: 7-4 în favoarea Elveţiei 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările