Florin Mergea, campion la Madrid! Victoria carierei pentru românul de 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Florin Mergea a câştigat cel mai important titlu al carierei, alături de indianul Rohan Bopanna, trofeu care vine la pachet cu un bonus financiar generos.

La 30 de ani, Florin Mergea a izbutit succesul carierei sale, după o victorie „la mustaţă” în finala turneului de la Madrid. Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-au impus cu 6-2, 6-7, 11-9 în faţa perechii polonezo – sârbe formată din Marcin Matkowski şi Nenad Zimonjic, a cincea favorită a turneului spaniol.
Meciul a fost controlat aproape în totalitate de Mergea şi de Bopanna, până la finalul setului secund, când totul s-a decis la nivel de câţiva centimetri. Matkowski şi Zimonjici au revenit în tiebreakul setului doi de la 1-4 pentru a împinge partida în super tiebreak, acest „artificiu” gândit de şefii tenisului pentru a asigura un final palpitant. Câştigă prima echipă care ajunge la 10 puncte, dar cu o condiţie, diferenţa să fie de minim două puncte.
Au salvat o minge de meci
În super tiebreak, Mergea şi Bopanna au condus cu 6-0 şi părea că nimic nu le mai stă în cale. Dar o serie de decizii neinspirate la fileu şi de erori la serviciu, a dus scorul la 7-7! Matkowski şi Zimnjic au avut o minge de meci la 9-8, dar returul sârbului s-a dus puţin de tot în afara terenului. La 10-9, Mergea şi Bopanna au fost din nou norocoşi când o minge a adversarilor a căzut la două degete în afara tuşei! Românul a chemat arbitrul din scaun, iar acesta a confirmat: 11-9, meci pentru dublul româno-indian!
E cel mai important succes din carierea lui Mergea, care în acest an mai pierduse alte trei finale, la Auckland, Montpellier şi Casablanca. Românul a fost susţinut din tribună de soţia sa, de altfel familia fiind cea care l-a îndemnat să se reapuce de tenis, după o perioadă în care uitase racheta într-un colţ de debara.
Mergea (30 de ani) şi Bopanna (35 de ani) formează o echipă abia de la începutul lunii aprilie, când ambii au renunţat la vechii lor parteneri şi au decis să concureze împreună.

247.650 de euro vor împărţi Mergea şi Bopanna pentru victoria de la Madrid. Pe lângă bani, cei doi îşi vor adăuga 1000 de puncte ATP în clasament

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite