Flagelul dopajului loveşte din nou! Încă un atlet a fost exclus din echipa olimpică. Ce substanţe s-au găsit în corpul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Toader
Rareş Toader

Numărul componenţilor echipei olimpice a Românei a ajuns la 97 de sportivi calificaţi, după ce unul dintre cei 24 de atleţi care urmau să facă deplasarea la Rio a fost găsit dopat.

Atletul Rareş Andrei Toader, specialist în aruncarea greutăţii, a fost depistat pozitiv la Campionatele Internaţionale de la Piteşti şi a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a anunţat site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 

"În urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD, în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaţionale de atletism de la Piteşti, proba prelevată sportivul Toader Rareş Andrei de la aruncarea greutăţii indică originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislaţia în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă şi automat este exclus şi din echipa olimpică care participă la JO Rio", se arată în comunicatul COSR. În vârstă de 19 ani, Toader este vicecampion mondial la juniori, dar şi medaliat cu argint la Jocurile Olimpice pentru Tineret. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite