Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă din 2022 a ajuns în China

Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă din 2022 a ajuns în China

FOTO EPA-EFE

După o aprindere în Grecia marcată de proteste ale activiştilor pentru drepturile omului opuşi Chinei, flacăra olimpică a ajuns miercuri la Beijing, oraş care va găzdui Olimpiada de iarnă din februarie 2022.

Ceremonia oficială a avut loc în Turnul Olimpic, o gigantică structură de oţel de peste 200 de metri înălţime care domină nordul capitalei chineze şi unde va fi expusă flacăra. Torţa a fost întâmpinată de un cor de copii înainte de a fi transferată într-un cazan de către Cai Qi, şeful Partidului Comunist Chinez (PCC) din Beijing.

În plus faţă de o „ştafetă online”, "tradiţionala ştafetă va avea loc în perioada 2-4 februarie 2022” în locurile de competiţie cu "aproximativ 1.200 de purtători de torţe”, a declarat Zhang Jiandong, vicepreşedinte executiv al comitetului de organizare..

Aproape 2.900 de sportivi din 85 de ţări vor participa la Jocuri, care vor avea loc în perioada 4-20 februarie. Cu această ocazie, capitala Chinei va deveni primul oraş din lume care organizează Jocurile de Iarnă după ce a găzduit Jocurile de vară din 2008.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările