Flacăra olimpică a ajuns în România. Mai sunt două săptămâni până la startul FOTE 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flacăra olimpică a fost aprinsă pe esplanada COSR
Flacăra olimpică a fost aprinsă pe esplanada COSR

Flacăra olimpică a FOTE 2013 a fost adusă duminică după amiază în România, fiind aprinsă pe esplanada Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, unde va rămâne până pe 9 februarie, după care va pleca spre staţiunile de pe Valea Prahovei.

În prezenţa ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu sau a preşedintelui Comitetului de Organizare al FOTE, primarului Braşovului, Gheorghe Scripcaru, flacăra olimpică a fost aprinsă la sediul COSR. Acest simbol olimpic va rămâne aprins pe esplanda COSR până pe 9 februarie, urmând ca ulterior să ajugă în fiecare staţiune de pe Valea Prahovei care va găzdui concursuri din cadrul FOTE.

Pe 17 februarie, periplul flăcării se va încheia la Braşov, unde va avea loc ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

La ceremonie au mai participat fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac, secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, preşedintele FR Rugby, Alin Petrache şi multe alte personalităţi ale sportului românesc.

„Este un moment important pentru România, un moment istoric. Mă bucur că FOTE se va desfăşura în România, este meritul celor care s-au ocupat de organizarea acestui Festival. România îşi va îmbunătăţi imaginea la nivel mondial şi va căpăta notorietate datorită acestui eveniment”, a spus Octavian Morariu. 

Întrecerile din cadrul FOTE 2013 vor debuta pe 18 februarie şi se vor încheia pe 22 februarie. Staţiunile care vor găzdui concursuri sunt Poiana Braşov, Cheile Grădiştei, Râşnov, Predeal şi Braşov.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite