Flacăra Jocurilor Paralimpice a fost aprinsă în Trafalgar Square

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Londra se pregăteşte de startul Jocurilor Paralimpice * Foto: Reuters
Londra se pregăteşte de startul Jocurilor Paralimpice * Foto: Reuters

Flacăra Jocurilor Paralimpice a fost aprinsă astăzi în Trafalgar Square în prezenţa primului-ministru britanic David Cameron, care a promis că aceste Jocuri vor fi "mândria" Regatului Unit.

Flacăra a fost aprinsă într-un vas de către Claire Lomas, o fostă călăreaţă care a ajuns paraplegică în 2007 în urma unei căzături şi care a reuşit în primăvara acestui an, graţie unui echipament special, să parcurgă în mers distanţa maratonului (42,195 km) în 17 zile. Această flacără a fost aprinsă marţi la Scafell Pike, cea mai înaltă culme din Anglia.

Alte trei flăcări au fost aprinse în aceeaşi zi pe cele mai înalte vârfuri muntoase ale Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord. Transportate la Edinburgh, Cardiff şi Belfast, pentru diferite celebrări, ele se vor reuni săptămâna viitoare într-una singură, care va ajunge pe 29 august la stadionul olimpic din Stratford, în estul Londrei, după o ştafetă nocturnă care a va cuprinde peste 500 de persoane.

David Cameron a spus că, după Jocurile Olimpice care "au făcut ţara mândră, aceste Jocuri Paralimpice ne vor face şi mai mândri". El a promis, potrivit Agerpres, că acestea vor fi "cele mai frumoase, cele mai mari, cele mai incredibile Jocuri Paralimpice văzute vreodată".

Un record de 2,3 milioane de bilete au fost deja vândute, faţă de 1,8 milioane, câte au fost vândute la Jocurile Paralimpice de la Beijing în 2008. Biletele ar putea fi vândute în integralitatea lor pentru prima dată de la crearea acestei competiţii acum 52 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite