Fisuri în corectitudinea australiană: Vaccinare la chiuvetă, anchetată la un jucător de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex De Minaur
Alex De Minaur

Australienii s-au mândrit că la ei regulile sunt respectate cu sfinţenie, când acel fiasco al expulzării lui Novak Djokovici a făcut înconjurul lumii. Se pare însă că, într-adevăr, orice pădure are şi uscăciuni.

„Regulile sunt reguli“, a fost sloganul autorităţilor australiene, în cazul expulzării lui Novak Djokovici, înainte de primul Grand Slam al anului. 

Ce-i drept, acum, la mai bine de o lună de la acel episod, s-a aflat, oficial, care a fost motivul expulzării sârbului, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Şi se pare că regulile au şi fost, totuşi, „driblate“ de nişte participanţi la Australian Open 2022. Printre care australianul Alex De Minaur (23 de ani, 32 ATP). Vorbim despre cel mai bine clasat jucător australian din ierarhia mondială.

Potrivit „The Guardian“, tânărul De Minaur e acum anchetat de poliţia din Spania, unde e stabilit, în legătură cu un amplu caz de vaccinare „la chiuvetă“ în care sunt vizate vedete şi personaje importante din Spania. Potrivit jurnaliştilor britanici, poliţia spaniolă a şi confirmat, oficial, că Alex De Minaur se află printre cei anchetaţi.

În ciuda acestor informaţii, jucătorul de tenis a negat vehement aceste acuze: „Nu sunt cercetat, aşa cum s-a sugerat. Numele meu apare în această poveste pentru simplul motiv că am fost internat, la un moment dat, la acel spital (n.r. - unde s-ar fi făcut vaccinare la chiuvetă). Vreau să clarific lucrurile sută la sută: mi-am primit a doua doză de vaccin şi certificatul meu de vaccinare e valid, corect şi autentic. Toţi oamenii din jurul meu, inclusiv familia mea, sunt vaccinaţi“.

În vara anului trecut, Alex De Minaur a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, exact înainte de eveniment. 

Potrivit regulamentului ATP, dacă cineva e găsit cu un certificat fals de vaccinare, el riscă o amendă de până la 100.000 de dolari. În plus, poate primi o suspendare de până la 3 ani de la turneele ATP.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite