Fiscalitatea ridicată bagă sportul în faliment. Dragomir: „Dacă Guvernul nu vine cu facilităţi, sportul va muri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir prevede sfârşitul sportului în cazul în care nivelul taxelor şi impozitelor nu va fi redus FOTO Mediafax
Dragomir prevede sfârşitul sportului în cazul în care nivelul taxelor şi impozitelor nu va fi redus FOTO Mediafax

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a precizat că nivelul fiscalităţii din ţara noastră este prea ridicat, iar sportul se află printre cele mai afectate domenii din cauza taxelor mari din România.

Dumitru Dragomir propune Guvernului reducerea fiscalităţii, măsură care ar ajuta sportul românesc. În caz contrar, şeful LPF propune ca toate firmele care administrează cluburi sportive să-şi mute sediul social în ţări precum Bulgaria, unde taxele sunt mult mai mici.

„De ce să ceară fotbaliştii cetăţenie rusă, pot merge cluburile aici, în Bulgaria, că e lângă noi, şi au taxe mici bulgarii. Trebuie discutat cu noul guvern. Categoric vom găsi înţelegere. Dacă moare sportul, moare ţara. Şi aşa avem o ţară bolnavă, asta ar mai trebui să dispară şi sportul. Vom avea întâlnire cu membrii guvernului, dar numai după Adunarea Generală a Ligii, să vedem ce poziţie au cluburile. Nu fac nimic fără aprobarea Adunării Generale. O să dispară fotbalul profesionist în viitor, vă spun de acum. Dacă situaţia economică nu se îndreaptă şi guvernul nu vine cu facilităţi, sportul moare. Nu fotbalul profesionist, sportul în general moare.

Toate sporturile de echipă sunt pe ducă în România. Eu nu spun că ar trebui să se dea bani fotbalului profesionist, să nu se înţeleagă greşit. Dacă nu scade fiscalitatea, sportul moare. Ungurii au făcut 80 de centre de copii şi juniori, să facă şi guvernul nostru măcar opt”, a spus Dragomir pentru Mediafax.

Pe deasupra, oficialul fotbalului românesc a propus ca iubitorii sportului care au putere decizie în România să propună legi care să faciliteze activitatea entităţilor sportive. „Noi avem prim-ministru un fost sportiv de performanţă, avem şeful Senatului şi probabil viitorul preşedinte, care a fost unul dintre cei mai buni miniştri pe care i-am avut la sport. Vă spun asta pentru că eu am prins mulţi miniştri în ultimii 50 de ani. În afară de ei, ministru la sport este acum tânărul Bănicioiu, care mi-a fost coleg în Parlament, un om foarte muncitor şi căruia îi place sportul. Îl mai avem pe Gigi Becali în Parlament, e Neţoiu, mai mulţi. Eu am făcut o lege singur, fără ajutorul lor. Acum să facă şi ei, că sunt grup mare, să modifice legea, să avem şi noi facilităţi. Să ajungem măcar ca Ucraina, să plătim doar 13 la sută impozite şi taxe.

Îmi pun speranţa în oamenii politici care conduc ţara. Vom vedea ce stabileşte Adunarea Generală, cine să reprezinte Liga, s-ar putea să o reprezinte unul dintre parlamentari, să vedem ce va fi. E o treabă şi a Federaţiei Române de Fotbal, trebuie să se implice şi Mircea Sandu, nu numai eu să dau din gură, să scot în evidenţă toate chestiunile astea”, a mai declarat Dragomir.

Gigi Becali luptă pentru aceeaşi cauză

Patronul Stelei şi parlamentar în noul Legislativ, Gigi Becali, este în asentimentul lui Dragomir şi spune că va lupta pentru reducerea taxelor şi impozitelor în sport. „Sută la sută se rezolvă. Păi dacă nu pot să fac asta, ce caut acolo (n.r. în Parlament)? Am vorbit cu premierul Ponta. «Luaţi legătura cu Carmen Tocală (n.r. secretar de stat în MTS) şi rezolvaţi problema. Eu sunt de acord», mi-a spus. Am luat legătura. «Domnul Becali, nu putem înainte de alegeri. După alegeri le vom pune pe tapet şi le vom rezolva», mi-a spus Tocală. În februarie, martie se va rezolva problema fiscalităţii la fotbal. Nu mai facem o nouă lege, doar o să amendăm, să spunem că revine fiscalitatea conform ordonanţei de guvern de pe vremea lui Vlădescu, când era el ministru de Finanţe. Şi cu asta basta, nu mai e 75 la sută, este 32 la sută”, a precizat Gigi Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite