Finala Indian Wells dintre Roger Federer şi Juan Martin del Potro a readus suspansul în tenisul masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Del Potro şi Federer
Del Potro şi Federer

Finala de la Indian Wells dintre Roger Federer şi Juan Martin del Potro a fost o încântare pentru fanii sportului-alb

S-a impus argentinianul în trei seturi, 6-4, 6-7, 7-6, salvând trei mingi de meci pe serviciul lui Federer. Liderul mondial a suferit prima înfrângere a anului la a 18-a partidă.

Nu degeaba lui Federer i se spune The GOAT – Greatest of All Time. Este cel mai bun din toate timpurile, iar cele 17 victorii consecutive din 2018, record pentru tenimsmenul din Basel, întăresc această idee.  Însă cum în sport nu s-a inventat automatul de produs victorii, şi Federer are momentele lui de slăbiciune. Contra lui Del Potro, FedEx a avut trei mingi de meci în setul decisiv, la 5-4, pe serviciul său. Le-a irosit pe primele două la 40-15, şi încă una la egalitate, fiind poate prea prudent în abordarea acestor puncte. Meciul s-a dus în tie-break, unde două duble greşeli ale elveţianului şi câteva erori neforţate au dus rapid tabela la 5-0 pentru DelPo, iar argentinianul n-a mai ratat ocazia de a închide meciul.

Mai înainte cu 40 de minute, şi Del Potro irosise o minge de  meci, în tie-breakul setului secund, când a trimis un forehand în fileu. Un punct pierdut uşor care părea a deturna meciul în favoarea elveţianului. „Nu mi-a venit să cred că am ratat acel forehand, vorbim totuşi de lovitura mea clasică. A fost un moment oribil pentru mine”, a mărturisit argentinianul. Nervos pe spectatori, care făceau mult zgomot între cele două servicii ale sale, DelPo s-a răfuit cu arbitrul de scaun, Federer a intervenit şi el în această dispută, iar tensiunea a crescut şi mai mult în setul al treilea, când elveţianul l-a luat la ţintă din apropierea fileului, primind în schimb o privire de gheaţă. „Au fost un meci încins, echilibrat, de aici şi nervii. Până la urmă, sunt fericit pentru cum a ieşit, îi mulţumesc lui Roger pentru tot ceea ce face pentru acest sport”, a spus Del Potro. Federer s-a recunoscut învins: „Totul s-a jucat la câteva puncte, le-a câştigat el şi merită victoria. Aş mai vrea doar să repet tie-breakul din setul decisiv dacă se poate”, a glumit FedEx.

A fost primul titlu câştigat de un argentinian în istoria de 43 de ani a întrecerii din deşertul californian, şi primul turneu Masters al tenismenului de 29 de ani. El are acum 7 victorii în 25 de înfruntări cu elveţianul, însă le-a câştigat pe cele mai importante: finala US Open din 2009 şi meciul de acum.  Reîntors în circuit după o serie de accidentări chinuitoare, DelPo a reuşit să readucă în tenisul masculin suspansul, încordarea şi spiritul de luptă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite