FIFA vrea să revoluţioneze complet fotbalul! Cele patru modificări radicale testate de forul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fotbal

Competiţia „Cupa Viitorul Fotbalului”, turneu organizat în Olanda, ar putea fi începutul unei noi ere pentru cel mai popular sport din lume.

La turneul la care iau parte formaţiile de tineret U19 ale grupărilor PSV Eidhoven, AZ Alkmaar, RB Leipzig şi Club Brugge, forul mondial testează patru noi reguli, pe care intenţionează să le aplice şi la nivelul întregii planete, scrie presa internaţională.

1. două reprize de câte 30 de minute timp efectiv de joc. 

Urmează să se testeze impactul avut de  întreruperea cronometrului la fiecare ieşire a balonului din joc, aşa cum se întâmplă la baschet. 

2. schimbări nelimitate. 

În prezent, după venirea pandemiei de coronavirus, sunt permise cinci schimbări în meciurile care durează 90 de minute. În întâlnirile care au nevoied de prelungiri este permisă şi o a şasea înlocuire. În condiţii 'normale' însă, regulamentul prevede doar 3 schimbări pentru fiecare echipă. 

3. repuneri de la margine cu piciorul

Aruncările de la imagine vor fi înlocuite de repuneri cu piciorul, prin această modificare urmărindu-se creşterea vitezei jocului, mingea urmând să  ajungă în jumătatea adversă mult mai repede

4. eliminare temporară de 5 minute pentru primirea cartonaşului galben, jucătorul sancţionat urmând să îşi ispăşească pedeapsa la marginea terenului. 

La finalul turneului, FIFA urmează să analizeze impactul acestor reguli asupra jocului şi să înainteze concluziile către International Board, singurul organism abilitat să aducă modificări în regulile de fotbal. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite