FIFA plânge: Ronaldo şi Messi, trimişi acasă! Uruguay, formidabilă. Cavani, un zeu. Avem primul sfert al Mondialului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni jucători ai planetei, Cristiano Ronaldo (33 de ani) şi Lionel Messi (31 de ani) sunt nevoiţi să accepte o realitate dură: probabil, nu vor câştiga un Mondial, înainte de retragere.

După Germania, campioana mondială en-titre, turneul final din Rusia a rămas şi fără campioana europeană, Portugalia.

Lusitanii au părăsit competiţia câştigând un singur meci din patru, contra Marocului. Iar în acel meci, norocul şi intervenţiile portarului Rui Patricio au fost decisive pentru o trupă care a trăit aproape exclusiv datorită geniului lui Cristiano Ronaldo. Acesta a marcat patru din cele şase goluri ale echipei sale în Rusia, însă, sâmbătă seară, la Soci, a făcut un nou meci slab, la fel ca precedentul, contra Iranului. Doar că atunci, portughezii au scos, totuşi, punctul care i-a trimis în optimi. Contra Uruguay-ului însă, un adversar de alt calibru, lusitanii au fost bătuţi mai clar decât arată scorul final.

Cavani, ce fotbalist!

Uruguay, una dintre cele trei echipe care au obţinut maximum de puncte în faza grupelor, a deschis scorul după, probabil, cea mai frumoasă acţiune de atac de la acest Mondial.

Cavani l-a găsit cu o pasă magistrală pe Suarez, apoi şi-a continuat alergarea în careu, acolo unde a fost găsit de Suarez cu o pasă superbă. Cavani a plutit în aer şi a punctat pentru 1-0 (7). Până la finalul reprizei, sud-americanii au controlat partida din punct de vedere tactic.

La reluare, prima acţiune cu adevărat periculoasă a Portugaliei a produs un corner, iar de aici a venit egalarea prin Pepe (55). A fost al 6-lea gol din cariera internaţională a fundaşului, iar precedentele cinci jocuri în care marcase Pepe fuseseră câştigate de Portugalia. N-a fost să fie şi acum.

Iar asta pentru că acelaşi Cavani şi-a readus echipa în avantaj, de această dată cu un şut excepţional din afara careului (62). Seara atacantului legitimat la PSG a fost însă umbrită de o accidentare care l-a forţat să iasă de pe teren, după 71 de minute.

Portugalia a dominat posesia pe final, dar degeaba, iar pentru Uruguay urmează confruntarea din sferturi cu Franţa.

CM 2018, optimi

Sâmbătă

Franţa - Argentina 4-3

Uruguay - Portugalia 2-1

Duminică

Spania - Rusia 17.00

Croaţia - Danemarca 21.00

Luni

Brazilia - Mexic 17.00

Belgia - Japonia 21.00

Marţi

Suedia - Elveţia 17.00

Columbia - Anglia 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite