FIFA şi organizatorii s-au spălat pe mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forul mondial a răspuns dur criticilor primite pentru incidentele organizatorice de la amicalul Nigeria – Coreea de Nord (3-1), înaintea căruia cel puţin 15 suporteri ai africanilor au fost răniţi încercând să intre la meci.

„Nu am avut nicio legătură cu această partidă, la care nu s-au vândut bilete de intrare şi la care dispozitivele de securitate nu au fost trimise de noi", a fost reacţia FIFA.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al poliţiei din micuţa localitate Tambisa, situată între Johannesburg şi Pretoria, a justificat busculada prin faptul că au fost distribuite 8.000 de bilete gratuite, însă fanii nigerieni fără tichete au încercat să forţeze accesul în tribune, creând o confuzie generală.

Semne de întrebare

Totuşi, cu trei zile înainte de debutul Cupei Mondiale, evenimentul a pus o presiune suplimentară pe gazde. „Partida nu a fost organizată de FIFA, dar s-a disputat între două naţionale afiliate la FIFA!", au spus contestatarii.

De asemenea, dacă astfel de lucruri au fost posibile la un banal meci amical, urmărit de câteva mii de oameni, apare întrebarea „cum se vor descurca gazdele în cazul unor acte huliganice de mai mare amploare sau în eventualitatea unor masive proteste de stradă ale localnicilor?". Fără a mai lua în calcul un eventual atentat terorist!  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite