FIFA neagă implicarea într-o Superligă europeană! Ce spune Infantino despre „European Premier League“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FIFA Gianni Infantino a vorbit joi despre eventualitatea apariţiei unui campionat care să cuprindă cluburi de top de pe continent.

Într-un interviu publicat de cotidianul elveţian Aargauer Zeitung, Infantino a afirmat nu este interesat de o Superligă europeană şi că forul pe care îl conduce se concentrează asupra succesului pe care-l va avea Cupa Mondială a cluburilor, care se va disputa anul viitor în China cu o nouă formulă, cu 24 de echipe.

"Ca preşedinte al FIFA, sunt interesat de Cupa Mondială a cluburilor, nu de Superligă. Pentru mine, nu este vorba de Bayern Munchen contra Liverpool, ci de Bayern contra Boca Juniors. Liverpool poate că are cinci milioane de fani în Anglia şi 175 de milioane de fani în lume. Flamengo are 40 de milioane de fani şi 39 de milioane dintre ei sunt în Brazilia. Vreau ca echipele din afara Europei să aibă o audienţă globală în viitor. Aceasta este viziunea mea: să avem 50 de cluburi şi 50 de echipe naţionale care pot deveni campioane mondiale", a spus Infantino, citat de Reuters şi preluat de Agerpres. 

Clarificările vin în contextul în care Sky News a anunţat, marţi,că mai mult de 12 cluburi din cele cinci mari campionate ale Europei (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania) negociază pentru a deveni membri fondatori ai unei noi întreceri, numită "European Premier League".

Conform ziariştilor britanici, FIFA ar fi şi ea implicată în dezvoltarea noului format al "European Premier League". Competiţia, a cărei dată de start a fost stabilită provizoriu în 2022, ar urma să aibă 18 echipe şi s-ar desfăşura în paralel cu campionatele interne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite