FIFA a iertat Rapidul! Giuleştenii vor juca în Liga I din sezonul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA a trimis o notificare FRF prin care anunţă că Rapidul şi-a plătit datoria faţă de fostul jucător şi că în acest caz nu se mai impune depunctarea.

Rapidiştii vor juca în Liga I în sezonul viitor, după ce FIFA i-a iertat pe giuleşteni de depunctare. Mijlocaşul englez Rhema Obed, fost jucător al Rapidului, a tirmis o notificare la FIFA prin care anunţă ca datoria i-a fost plătită, iar forul de la Zurich a cerut FRF să nu mai depuncteze Rapidul.

Prin urmare, giuleştenii vor juca în Liga I în campionatul viitor, dar vor începe cu un deficit de trei puncte, pentru că nu şi-au respectat toate datoriile din caietul de licenţiere.

"Da, este adevărat, FIFA nu ne-a penalizat. Rămânem doar cu sancţiunea de depunctare pentru sezonul viitor din Liga 1", a declarat preşedintele Rapidului, Dănuţ Perjă, pentru site-ul Gazetei. 

Din Liga a doua, Dunărea Călăraşi şi UTA Bătrâna Doamnă vor juca un baraj pentru a stabili cine va înfrunta Voluntariul, meciul care va stabili ultima ocupantă a unui loc în Liga I. 

Comunicat FRF:

Luni 30 mai 2016, pe adresa Federaţiei Române de Fotbal a sosit răspunsul final al FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid Bucureşti. În decizia oficială transmisă forului federal, FIFA a comunicat că, în urma analizării documentelor trimise de părţile implicate, sancţiunea de şase puncte aplicată clubului Rapid Bucureşti va fi anulată.

Din decizia iniţială, clubul bucureştean a rămas cu amenda de 7.500 de franci elveţieni şi va trebui să achite cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elveţieni.

Ca urmare a acestei decizii, Rapid Bucureşti a obţinut promovarea în Liga I, în timp ce Dunărea Călăraşi va participa la barajul ocupantelor locurilor 2 din play-off, în care se va duela cu UTA Bătrâna Doamnă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite