Fetele noastre au spus adevărul. Care e meritul statului pentru faptul că România are şase jucătoare în Top 100 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională a vrut să afle cum este posibil ca o ţară precum România a ajuns să aibă şase jucătoare în Top 100 WTA.

Cele şase jucătoare de top din România au oferit declaraţii pentru Radio Canada, pe marginea acestui subiect:

 "Suntem aici datorită părinţilor. Nu avem sprijinul celor din FRT şi e nevoie să găsim metode prin care să ne ajutăm singure. La mine a fost vorba de dorinţa părinţilor. Cred că Simona a jucat un rol important. Ea este un lider şi când ea a reuşit, când a devenit numărul 1 mondial, când a câştigat turnee, dintre care unul de Grand Slam, cred că într-un fel ne-a dat încredere şi ne-a făcut să ne gândim că şi noi putem să reuşim" (Sorana Cîrstea)

"Nu există explicaţii pentru faptul că suntem multe sportive în top. În România nu avem o structură în spate care să ne fi ajutat să ajungem aici. Totul ţine de ambiţie, de familie, de antrenori şi de dorinţă. Am luptat pentru a ajunge aici" (Irina Begu)

"Acest lucru arată că suntem atlete foarte bune şi adevărate luptătoare (Mihaela Buzărnescu)

Pentru noi e incredibil să avem atât de mult succes. E bine pentru ţara noastră şi sper ca în continuare să vină din urmă adolescente cu potenţial. Poate că într-o zi o să avem şi noi o structură reală care să producă jucătoare"(Ana Bogdan)

"Suntem jucătoare foarte ambiţioase. Venim dintr-o ţară mică şi avem o dorinţă enormă de a câştiga" (Simona Halep)

Concluzia canadienilor a fost că "după ce Simona Halep a apărut pe scena mondială, copiii din România nu au mai mers la fotbal, ci s-au îndreptat spre tenis".

România are 6 sportive în Top 100 WTA, Simona Halep (1 WTA), Mihaela Buzărnescu (20 WTA), Sorana Cîrstea (52 WTA), Irina Begu (55 WTA), Monica Niculescu (62 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite