Fetele de aur s-au întors acasă: au devenit campioane mondiale, dar au rămas cu o dezamăgire. Câţi bani vor primi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Lehaci (stânga) şi Gianina Beleagă
Ionela Lehaci (stânga) şi Gianina Beleagă

România s-a clasat pe locul 1 la competiţia găzduită de SUA, obţinând aurul la două vâsle categororie uşoară (Lehaci-Beleagă) şi la 8 plus 1 feminin (Vrânceanu, Bejinariu, Petrila, Tâlvescu, Bereş, Popa, Boguş, Oprea, Druncea).

Delegaţia României care a numărat, în total, şase bărci a fost aşteptată la aeroport de ministrul Sporturilor, Marius Dunca, de oficialii federaţiei de canotaj şi de preşedinţi ai cluburilor Olimpia, Dinamo şi Steaua.

În ciuda victoriilor obţinute la Florida, româncele au rămas cu un gust amar: nicio televiziune din ţară n-a transmis finalele în care România a cucerit aurul. 

Potrivit gsp.ro, fiecare medaliată cu aur va primi un bonus de 56.000 de lei din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ce s-a declarat la sosire?

Gianina Beleagă: E o ediţie pe care o vom ţine minte. Am reuşit primul nostru aur mondial. Ne-a ieşit totul, suntem foarte mulţumite şi fericite.

Ionela Lehaci: Acum mă pregătesc de nuntă. Vom avea o lună liber. Sunt primele noastre zile din acest an. O să revenim cu şi mai mare dorinţă de antrenament, ne gândim, fireşte la Tokyo 2020.

Mircea Roman (antrenorul lotului feminine): Sunt foarte mulţumit. Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi, care au contribuit la performanţa noastră. Sper să reînodăm tradiţia rezultatelor internaţionale pentru canotajul românesc. Suntem a treia naţiune în lume după probele olimpice. E o mândrie şi faptul că avem bărci foarte tinere, cu medii de vârstă de 23-24 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite