Liga Europa / Fenerbahce-Benfica 1-0 / Fază emoţionantă. A ratat un penalty la 0-0, dar a fost încurajat apoi de toată echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenerbahce s-a impus la limită, 1-0, în faţa Benficăi, aseară, în manşa tur a semifinalelor Ligii Europa, dar turcii puteau să abordeze şi mai lejer returul din Portugalia. Au trimis de trei ori balonul în bară şi au irosit şi un penalty, în prelungirile primei reprize.

Fener speră să devină prima echipă din Turcia care să joace o finală europeană, după cea atinsă de rivala Galatasaray, în 2000, în Cupa UEFA. După prima manşă a semifinalelor, "galben-negrii" pleacă uşor favoriţi, dar pot acuza ghinionul, o victorie la o diferenţă mai mare fiind un rezultat mai corect. Pentru că, deşi a avut posesia (60% la finalul partidei), Benfica poate considera că a scăpat destul de ieftin din "iadul" de pe "Sukru Saracoglu". Ca o comparaţie, turcii au încheiat meciul cu 16 şuturi pe poartă,  dublu faţă de ce-au reuşit oaspeţii.  

În plus, la prima prezenţă în semifinalele unei competiţii europene, Fener a trimis de trei ori mingea în bară şi putea intra la pauză la cabine în avantaj. Ola John l-a atins imprudent, în propriul careu, pe Gonul, în prelungirile primei reprize (45+2), iar centralul a arătat punctul cu var. Execuţia şi-a asumat-o brazilianul Cristian Baroni, cel care bate de obicei penalty-urile la Fener, dar a trimis slab, iar balonul a nimerit bara din dreapta a lui Artur. A fost ultima fază a primei reprize, moment în care lui Baroni i-au dat lacrimile. Pe drumul spre vestiare, brazilianul a fost încurajat însă de către toţi coechipierii. 

La reluare, mijlocaşul a revenit mai montat de la cabine şi a şi avut un şut periculos, scos cu greu de Artur. 

Ofensiva totală a gazdelor a dat roade în cele din urmă (72), după o lovitură de colţ, când Korkmaz a reluat cu capul un balon recentrat inexplicabil, spre poartă, de Melgarejo, fundaşul Benficăi.

S-a încheiat 1-0 pentru Fenerbahce, dar nimic nu e jucat, pentru că Benfica impresionează pe "Da Luz".  

În manşa tur a celeilate semifinale, Chelsea a câştigat la Basel, scor 2-1. 

Returul ambelor semifinale se dispută pe 2 mai. Finala e programată la Amsterdam, pe 15 mai. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite