Feliciano Lopez îl înlocuieşte pe Nadal în lotul olimpic spaniol. Ibericii nu au încă purtător de drapel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Feliciano Lopez i-a luat locul lui Rafael Nadal în echipa olimpică a Spaniei pentru competiţia de tenis, urmând a participa la proba de simplu din turneul de la Londra. 

Potrivit Agerpres, Lopez, numărul 30 mondial, a fost chemat vineri din Spania, după ce Rafael Nadal a declarat că nu va participa din cauza unei accidentări. Nadal, deţinătorul recordului de victorii în turneul de grand slam de la Roland Garros, cu şapte astfel de reuşite, a pierdut luna trecută în primul tur la grand slam-ul de la Wimbledon şi de atunci nu a mai participat la niciun turneu.

De asemenea, spainiolii au anunţat că Marc Lopez îi va lua locul lui Nadal în proba de dublu, urmând să facă pereche cu Marcel Granollers. Însă ibericii mai au o dilemă de rezolvat: Nadal urma să poarte drapelul Spaniei la ceremonia de deschidere, iar reprezentanţii olimpismului iberic nu s-au hotărât încă cine îi va lua locul.

Feliciano Lopez a avut cel mai bun moment al carierei lui la sfârşitul lui ianuarie, anul acesta, când a ajuns pe locul 15 în clasamentul ATP. El are două titluri câştigate: în 2004 la Viena şi în 2010 la Johannesburg (Africa de Sud).

Marc Lopez este specializat în proba de dublu, unde este pe locul 16 mondial, cel mai bun loc fiind în februarie 2011, când a ajuns pe 13. În 2012 a câştigat două titluri la proba de dublu. La masterul de la Roma a câştigat împreună cu partenerul său de la Olimpiadă, Granollers, iar la masterul de la Indian Wells a câştigat făcând pereche cu Nadal.

Turneul olimpic de tenis va avea loc la Wimbledon între 28 iulie şi 5 august.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite