Federaţia Română de Judo îşi lărgeşte baza de selecţie printr-un proiect îndrăzneţ: „De acolo au provenit până la urmă mulţi dintre marii campioni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a demarat un proiect inedit menit să lărgească baza de selecţie, în perspectiva următoarelor ediţii ale Jocurilor Olimpice.

"Acest protocol poate să fie considerat un eveniment excepţional, nu doar în viaţa judoului, ci şi dacă va fi replicat şi în viaţa sportului, pentru că sportul românesc suferă de o lipsă a bazei de selecţie, pentru că marii noştri campioni, indiferent de sport, au venit de la ţară. De aceea este important că primarii comunelor au acceptat acest protocol de a dezvolta judoul la ţară, care, pe lângă faptul că ne va asigura o bază de selecţie mărită şi posibili viitori campioni mondiali, are şi o valenţă educativă. Tinerii nu mai au ce să facă la ţară, manifestări culturale nu, manifestări sportive deloc, biblioteci nu. Iar judoul şi stările de sport care stau nefolosite ar putea să completeze acest proiect educativ. Pentru că judoul nu te învaţă doar să te aperi, ci să te şi porţi, să te speli, să fii, şi cred că poate să fie ceva important pentru comunităţile de tineri care poate nu preferă performanţa, dar preferă organizarea, să-şi ocupe timpul altfel", a declarat Guşă.

Asociaţia Comunelor va pune la dispoziţie săli de sport pentru competiţii de judo şi va asigura remuneraţia antrenorilor desemnaţi de Federaţia Română de Judo. De asemenea, va colabora la organizarea campionatelor pe categorii de vârstă. Totodată, Federaţia Română de Judo, va asigura echipamentele sportive necesare dar şi coordonarea competiţiilor. Programul naţional pentru dezvoltarea judoului în mediul rural se va desfăşura până în anul 2022, cu posibilitate de prelungire. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite