Federaţia Internaţională de Haltere a nuanţat anunţul privind situaţia sportivului Gabriel Sâncrăian şi susţine că sancţiunile finale nu s-au decis încă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sancraian

Federaţia Internaţională de Haltere, care anunţase, anterior, că Gabriel Sâncrăian, alături de alţi trei halterofili au încălcat regulile anti-doping la Jocurile Olimpice, iar rezultatele lor sunt anulate, a revenit precizând că „nu există o decizie finală în privinţa sancţiunilor”.

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat, joi la prânz, că patru halterofili, între care şi Gabriel Sîncrăian, au încălcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultele lor au fost anulate. Cei patru sportivi la care IWF a făcut referire sunt: Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia) şi Gabriel Sîncrăian, ambii la testosteron. ”Aceşti sportivi au comis o încălcare a regulilor anti-doping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultatelor anulate”, susţinea IWF, care a adăugat că nu va face alte comentarii pe temă până la închiderea oficială a acestor cazuri. După câteva ore însă, forul internaţional a ”nuanţat” comunicatul, adăugând detalii privind substanţele interzise folosite de trei din sportivi, în timp ce în privinţa lui Gabriel Sîncrăian a precizat: ”Nu există o decizie definitivă în privinţa sancţiunilor pentru Gabriel Sîncrăian (testosteron, agent anabolic)”. Românul era deja suspendat provizoriu, din 30 septembrie, în urma unei adrese trimise la FR Haltere. Halterofilul a câştigat, în 12 august, medalia de bronz la haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio. Românul a avut atunci un total de 390 de kilograme, la fel ca Denis Ulanov (Kazahstan). Kazahul s-a clasat pe locul 4 deoarece Sîncrăian avea o greutate corporală mai mică, iar acum ar obţine, cel mai probabil, medalia de bronz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite