Fed Cup fără vedete: de ce sunt şanse mici ca Simona Halep şi Eugenie Bouchard să joace în disputa Canada - România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugenie Bouchard şi Simona Halep FOTO AFP
Eugenie Bouchard şi Simona Halep FOTO AFP

Disputa Canada – România contează pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciurile au loc pe 18 şi 19 aprilie, în sala Maurice Richard din Montreal, fără cele mai bune jucătoare din cele două echipe.

Mai e aşadar mai puţin de o lună până când echipa de Fed Cup a României va „negocia” în Canada revenirea în Grupa Mondială, după o absenţă de 23 de ani. Din cele două echipe vor lipsi, mai mult ca sigur, vedetele Simona Halep, locul 3 mondial, şi Eugenie Bouchard, a 7-a jucătoare a lumii. Ambele şi-au rezervat câte un loc la Porsche Tennis Grand Prix, turneu ce începe la Stuttgart pe 20 aprilie, adică imediat după Fed Cup. Ar fi imposibil pentru cele două să zboare din Canada în Germania şi să mai fie şi îndeajuns de pregătite pentru o competiţie puternică. În plus, turneul german e vital pentru Simona, e o avanpremieră a sezonului de zgură, în care Halep are de apărat două finale prestigioase: Madrid şi Paris.

George Cosac confirmă absenţa

De altfel, plauzibila absenţă a Simonei de la partidele contra Canadei a fost deja acoperită de preşedintele federaţiei de tenis, George Cosac, care a declarat pentru „Ring”:  “Simona are timp să decidă până pe 8 aprilie. Poate că se simte obosită, are un calendar încărcat şi cred că dacă visează să urce pe locul 1 în clasamentul WTA, va renunţa la unele competiţii, inclusiv la Fed Cup. Dacă ar avea şansa să devină prima româncă lider în clasamentul WTA, trebuie s-o înţelegem şi s-o sprijinim".

Ne descurcăm şi fără ea

Partea bune e că România poate să bată Canada, şi cu Halep şi fără ea, la fel cum prezenţa sau absenţa Eugeniei Bouchard nu ne încurcă mult planurile. De ce? Echipa noastră are jucătoare mai bune la simplu decât numărul doi canadian, indiferent care va fi acesta,  şi are şi un dublu mai bun. O problemă ar fi cu adevărat dacă din lot ar lipsi şi Irina Begu. Jucătoarea din Bucureşti a fost accidentată, dar va juca în perioada următoare la turneele americane de la Miami şi Charlestone (4-12 aprilie). La aceleaşi concursuri e înscrisă şi Alexandra Dulgheru, care a trecut ieri de Soylu Ipek din Turcia în ultimul tur al calificărilor de la Miami Open, în vreme ce Monica Niculescu şi-a jucat aseară, contra lui Shelby Rogers, şansa unei noi confruntări cu Serena Williams. Meciul s-a disputat după închiderea ediţiei, dar rezultatul e disponibil pe www.adevarul.ro.

Canada, fără Eugenie Bouchard

Gabriela Dabrowski locul 175
Aleksandra Wozniak locul 191
Sharon Fichman locul 203
Francoise Abande locul 235


România, fără Simona Halep

Irina Begu locul 35
Monica Niculescu locul 70
Alexandra Dulgheru locul 72
Andreea Mitu locul 107

Următoarele 5 turnee ale Simonei Halep

Miami  24 martie – 5 aprilie
Stuttgart  20 – 26 aprilie
Madrid  2 - 9 mai
Roma   11-17 mai
Roland Garros 24 mai – 6 iunie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite