FED Cup Canada - România/Anul trecut Andreea Mitu trăia o dramă şi nu mai avea nicio speranţă, acum a dus România în primele opt echipe ale lumii la tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Mitu
Andreea Mitu

Echipa de FED Cup a României s-a calificat în primele opt echipe ale lumii, după o victorie fabuloasă contra Canadei, la Montreal, scor 3-2.

În absenţa Simonei Halep, cea mai bună jucătoare a noastră, greul părea să cadă pe umerii Irinei Begu, dar aceasta s-a accidentat şi a pierdut primul meci, nemaiputând juca în al doilea. Aşa a intrat în luptă debutanta Andreea Mitu, numărul 104 mondial, care a reuşit marea surpriză şi a învins-o pe Eugenie Bouchard, numărul 7 mondial.

Povestea Andreei Mitu e una în care se pot regăsi multe jucătoare sau jucători de tenis. După o accidentare urâtă, care a ţinut-o jumătate de an pe bară, Andreea a vrut să revină, dar rezultatele proaste, normale după o perioadă atât de lungă de inactivitate, au adus probleme de încredere şi financiare. Atât de mari, încât Andreea se gândea la retragere. ”Am început anul 2014 foarte prost: o tendinită la umăr care m-a ţinut departe de forma mea maximă aproape 7 luni, din decembrie până prin iunie. Nu prea jucam şi eram destul de demoralizată. Decăzusem pe lângă fizic şi psihic, dar şi financiar. Intrasem într-un colaps. De aceea, în luna mai, înainte de turneul de Grand Slam de la Paris, am zis că termin anul şi gata cu tenisul. Chiar nu mergea nimic”, a povestit Andreea Mitu într-un interviu acordat site-ului Federaţiei Române de Tenis.

Wimbledonul i-a schimbat viaţa
Apoi, soarta ei s-a schimbat. Aşa cum recunoaşte, a participat la Wimbledon, în calificări, doar pentru că ajunsese “la fundul sacului”, iar suma primită pentru prezenţa în turul 1 al calificărilor era una mai mult decât suficientă pentru nevoile ei. “Am zis să merg deoarece nu sunt taxe de primul tur, îmi iau bănuţii şi mă întorc. Mi-am propus să joc de plăcere, fiind ultimul meu Wimbledon. Am luat cazare doar pentru două zile, eram relaxată, mă bucuram de meci, de atmosferă, de fiecare minge. Aşa am trecut de primul meci victorioasă. În turul 2, mi-am luat bagajele la club că eram sigură că pierd. Ştiam că am avion seara şi vin acasă. Am câştigat de la 3-0 în decisiv şi mi-am zis: «Stai aşa! Ce se întâmplă?» E cel mai bun rezultat al meu într-un Grand Slam, turul 3 de calificări. Mi-am căutat cazare, deşi era cam totul plin, iar în perioada aceea e şi scump. Am găsit până la urmă şi ce să vezi?! A doua zi m-am calificat pe tabloul principal. Mă gândeam: «ce se întâmplă cu mine?» Am venit aici doar să-mi iau banii pe primul tur de calificări, fiind sigură că pierd, şi acum sunt pe tabloul principal...“, a mai spus Andreea.
Apoi, totul a mers ca uns: a cucerit 5 titluri la turnee ITF de 25.000 de dolari, iar acum este pe locul 104 în lume, iar gândurile de retragere par o glumă proastă.

 CTP nu l iartă pe Ilie Năstase şi îi dă o nouă replică ironică

Ce punct comun există în relaţia Rafael Nadal - Alexandra Dulgheru

Simona Halep joacă azi la Stuttgart!

Ţiriac mizează pe Halep: "Ea o atacă pe Serena"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite