„Fcsb nu e Steaua”, acţiunea de protest organizată în Capitală, de către Asociaţia Steliştilor 1947

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Fcsb is not Steaua”, acţiune organizată de Asociaţia Steliştilor 1947 FOTO as47.ro
„Fcsb is not Steaua”, acţiune organizată de Asociaţia Steliştilor 1947 FOTO as47.ro

„Fcsb nu e Steaua” este unul dintre laitmotivele ultimilor ani din fotbalul românesc, care sunt sub semnul confuziei între Fcsb (echipa din Liga I) şi Steaua (gruparea din Liga a IV-a).

GALERIE FOTO „FCSB IS NOT STEAUA”

S-a scris mult, s-a tot zis, se repetă: Fcsb nu e Steaua. Cel mai recent, în semn de protest care a „împânzit” Capitala, cu prilejul unui ghid online conturat de UEFA pentru jurnaliştii prezenţi la Bucureşti pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020, sâmbătă, de la ora 19:00, la Romexpo. 

În cadrul acestuia, se menţiona eronat că „Fotbal Club Fcsb a învins-o pe Barcelona în finala Cupei Campionilor din 1986. Dinamo a atins semifinalele CCE în 1984, însă performanţa a fost bătută când Fcsb a trecut de Barcelona. A fost o finală dramatică şi rămâne în continuare cea mai importantă realizare a unei echipe din România”.

Jurnaliştii români şi internaţionali, informaţi de diferenţa dintre cele două echipe

La scurtă vreme, forul european a revenit asupra textului, astfel încât numele de „Fcsb” a fost înlocuit cu „Steaua Bucureşti”. Totuşi, este de aşteptat ca această confuzie să se menţină în alte contexte, astfel încât Asociaţia Steliştilor 1947 organizează, periodic, sub diverse forme, acţiuni de informare. 

Cel mai recent, organizaţia suporterilor roş-albaştri a anunţat că fiecare membru care va participa la tragerea la sorţi pentru EURO 2020, va primi un pliant informativ, despre situaţia în care se află Steaua.
Între timp, în semn de protest, Peluza Sud Steaua a afişat mai multe bannere „Fcsb is not Steaua” pe teritoriul Capitalei, pentru a atrage atenţia asupra confuziilor, de multe ori apărute fără rea-intenţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite