FCSB, liderul care stă pe un butoi cu pulbere: Un jucător şi-a înjurat colegul pe teren, iar Dică a fost „urecheat“ de Budescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu
Constantin Budescu

Victoria cu CS U Craiova care a trimis echipa roş-albastră pe primul loc, la două puncte de CFR Cluj, a fost urmată de o serie de scandaluri în care jucătorii ba s-au certat între ei, ba cu oficialii echipei.

La FCSB, o grupare în care totul e zgomotos şi tonul e dat de lipsa de diplomaţie a oficialilor clubului, noţiunea de linişte e inexistentă şi când lucrurile merg bine.

Duminică seara, vicecampioana a învins CS U Craiova (2-0), fără probleme, având una dintre rarele prestaţii bune din acest sezon. Ce-i drept, oltenii au dezamăgit crunt, fiind departe de nivelul unei formaţii care vrea titlul. 

Încă din timpul meciului însă, situaţia a început să „fiarbă“ la FCSB. Mai întâi, în minutul 43, la o fază în care Budescu a ales să tragă la poartă dintr-o poziţie imposibilă, în loc să centreze în gura porţii, Alibec şi-a ieşit din minţi. A urmat un schimb de replici în care cei doi s-au înjurat reciproc cu patos. La final, Budescu a încercat să muşamalizeze episodul, deşi faza a fost surprinsă de camere: „Nu m-am înjurat cu Alibec. Şi chiar dacă o fac, e prietenul meu, nu ne supărăm“.

Dică, „urecheat“ de Budescu

La pauză, acelaşi Budescu, cel mai bun jucător al bucureştenilor în acest sezon, a rămas la vestiar, fiind schimbat cu Florin Tănase. Această mutare l-a enervat pe „Budi“, care şi-a „urecheat“ antrenorul la finalul partidei.

„Sunt un pic frustrat, mă simt folosit. Sunt jucător cu experienţă, nu merit să fiu schimbat la pauză. Probabil, vom avea o discuţie în care să lămurim lucrurile. Şi-au făcut treaba cu mine, după care m-au scos la pauză, n-am înţeles de ce. Nu e normal! Noi, jucătorii de 30 de ani, merităm puţin mai mult respect. Nu mă poţi scoate la pauză. Vreau explicaţii. Le-am spus că nu e normal să se mai întâmple aşa ceva, dar ei au procedat, din nou, astfel. Vom discuta la vară despre viitorul meu. Dacă va exista o ofertă, iar cluburile se vor înţelege între ele, voi negocia“, a spus Budescu.

Pus într-o vizibilă încurcătură de vehemenţa lui Budescu, Dică a oferit o replică timidă în faţa microfoanelor: „L-am schimbat cu Tănase, un jucător care face faza defensivă mult mai bine. El are şi acea problemă la genunchi. A spus Budescu că vrea să aibă o discuţie? O vom avea, nu-i nicio problemă. Am discutat şi cu Alibec, când nu e unul, e celălalt. O să-i calmez pe amândoi“.

Becali, exploziv

O reacţie mult mai vehementă a avut-o, în schimb, patronul Gigi Becali, cel care a intervenit telefonic la Digi Sport din dorinţa de a-i da o „palmă“ lui Budescu.

„Îi răspund eu lui Budescu, dacă nu a făcut-o Dică. Băiatule, te-am angajat la Steaua, ţi-am dat 200, 300.000 de euro la semnătură. Ai 20.000 de euro pe lună, plus 100.000 de euro după fiecare an de contract. Să-ţi intre bine în cap, nu te-am angajat titular. Nu ţi-am scris în contract că trebuie să joci 90 de minute. Eşti talentat, eşti decisiv, ne-ai ajutat...Dar asta nu înseamnă că faci tu ce vrei la echipă, că jucăm cu tine tot meciul, că aşa vrei tu. Cum adică, câştigă echipa cu 2-0 şi tu faci pe supăratul? Înseamnă că nu te interesează echipa, ci doar de tine. O să o reglez cu el în faţă la toată echipa. Ce e asta?“, a tunat latifundiarul din Pipera.

În stilul său caracteristic, Becali a oferit şi o explicaţie pentru atitudinea lui Budescu: „E vina mea. Am fost la echipă şi l-am servit pe Budescu. I-am dat muşchiuleţul de miel, am fost ospătarul lui. Dacă a văzut că îl respect atât de mult, a zis: <<Gata, eu sunt aici şeful>>. Şi-a luat-o în cap, l-am cocoloşit prea mult“.

Cu cine mai au de jucat rivalele la titlu?

Program FCSB

Astra (d)

Viitorul (d)

CFR Cluj (a)

CSMS Iaşi (d)

CS U Craiova (d)

Astra (a)

Program CFR Cluj

Viitorul (d)

CSMS Iaşi (d)

FCSB (d)

CS U Craiova (a)

Astra (d)

Viitorul (a)

a = acasă

d = deplasare

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite