FCSB - Craiova, derby exploziv: Andrei Vlad, omul meciului VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Vlad, portar FCSB
Andrei Vlad, portar FCSB

Penultima etapă a sezonului regulat a adus faţă în faţă două echipe care, cu siguranţă, se vor bate la titlu şi în play-off.

Nici că nu se putea un meci mai atractiv în Liga I, după pauza competiţională cauzată de meciurile echipelor naţionale! La Giurgiu, FCSB şi Craiova s-au înfruntat din postura unor formaţii aflate pe val.

Trupa pregătită de Anton Petrea a ajuns la duelul cu gruparea din Bănie, după cinci victorii la rând în Liga I. Asta în timp ce oltenii aveau trei meciuri câştigate la rând în campionat. Astfel, e lesne de înţeles de ce a ieşit un duel echilibrat, pe muchie de cuţit. Care, din fericire, a fost ferit de viciere de rezultat după o gafă a arbitrului Adrian Cojocaru.

În minutul 21, la un duel Andrei Miron - Andrei Ivan, centralul a dictat lovitură liberă pentru craioveni. Asta deşi reluările au arătat că Miron l-a deposedat regulamentar pe vârful Craiovei şi, în continuarea fazei, din inerţie, l-a şi călcat. Oricum, duelul s-a produs în interiorul careului, după cum se vede şi mai jos, în captura făcută de Digi Sport, astfel că Adrian Cojocaru, dacă a considerat că Miron a faultat, ar fi trebuit să dicteze penalty. Din fericire, centralul a greşit de două ori, iar a doua eroare, acordarea unei lovituri libere, l-a salvat, fiindcă faza s-a încheiat, fără vreun efect pe tabela de marcaj.

Penalty

La reluare însă, în cele din urmă, Craiova a primit o lovitură de pedeapsă! De această dată, una acordată corect, fără dubii. S-a repetat acelaşi duel Miron - Ivan, în mod clar în interiorul careului de această dată, iar Cojocaru a arătat spre punctul cu var. Cicăldău - a marcat două goluri pentru naţională, în meciul cu Armenia - a executat chiar bine, lângă bară, însă Andrei Vlad a intervenit excelent şi a trimis în corner!

Până la finalul partidei, FCSB a ratat o ocazie uriaşă prin Florin Tănase al cărui şut a fost parat de Pigliacelli (84). Iar în minutul 90+1, Andrei Ivan, lansat perfect de Dan Nistor, a trimis peste transversală dintr-o poziţie ideală.

S-a terminat 0-0, scor de care poate profita CFR Cluj, dacă va învinge Dinamo, luni seară.

VEZI REZUMATUL MECIULUI FCSB - CRAIOVA

Etapa a 29-a

Vineri

Clinceni - Poli Iaşi 2-1

Gaz Metan - Astra 0-0

Sâmbătă

Hermannstadt - FC Argeş 4-1 

Duminică

Botoşani - Viitorul 1-0

UTA - Sepsi 2-0

FCSB - Univ. Craiova 0-0

Luni

Chindia - Voluntari ora 17.30

CFR Cluj - Dinamo ora 20.30

Clasament, zona de play-off

1. FCSB 64 de puncte

2. CFR Cluj 60p

3. Craiova 57p

4. Sepsi 44p

5. Clinceni 41p

6. Botoşani 41p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite