FCSB, campioana antipatiei: filmul unui weekend în care Becali a stârnit compasiune, iar Meme s-a făcut de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali. FOTO: Mediafax
Gigi Becali. FOTO: Mediafax

Dacă titlul de campioană s-ar fi acordat pentru antipatie, atunci FCSB l-ar fi câştigat, an de an, detaşat de restul competitoarelor, din cauza oficialilor ei.

Evenimentele din ultima etapă din play-off au arătat, încă o dată, de ce toţi cei care nu ţin cu Steaua / FCSB au dorit ca titlul să ajungă fie la Viitorul, fie la Dinamo. 

Bomba lui Becali

Cu 24 de ore înainte de partidele decisive pentru titlu, Gigi Becali a aruncat prima „fumigenă“. „Vă dau eu o bombă acum! La egalitate de puncte cu Viitorul, FCSB e campioană. Nimeni nu a studiat regulamentele. Am studiat eu. După ROAF (n.r. Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice), prima dată se ia clasamentul, se iau meciurile directe jucate în campionat. Nu se spune nimic de play-off sau de play-out. Suntem noi pe primul loc, fiindcă suntem în avantaj cu cele patru meciuri. Nu ştia nimeni. M-a deşteptat Alibec, i-a spus un avocat“, a anunţat latifundiarul din Pipera.

Circul lui Meme

Pe „Arena Naţională“, i-a venit rândul lui Mihai Stoica, om la 52 de ani, să aibă comportamentul unui adolescent. După golul de 3-0 înscris în poarta Craiovei, oficialul roş-albaştrilor a „turbat“ de bucurie, a alergat până spre banca oltenilor şi le-a făcut semne obscene adversarilor. A fost eliminat şi trimis în tribune, acolo unde se afla deja şi antrenorul suspendat al FCSB-ului, Laurenţiu Reghecampf. 

CFR a avut şase FCSB-işti în echipă

Dacă pe „Arena Naţională“, lucrurile s-au clarificat până la pauză în FCSB – CS U Craiova, scor 3-0, în schimb, la Ovidiu, s-a jucat un meci pe viaţă şi pe moarte.

Ironia sorţii: Larie a comis penalty

În aceste condiţii, Viitorul, având şi mulţi jucători lipsiţi de experienţă – Carlo Casap, integralist sâmbătă, are 18 ani – a avut o primă repriză foarte slabă şi doar ratările CFR-ului au făcut ca ardelenii să nu conducă la pauză.

Hagi a ţipat de pe margine cât pentru zece meciuri şi, inspirat şi cu schimbările, a reuşit să-şi trezească jucătorii în partea secundă. Gazdele au ratat câteva ocazii mari până când tocmai Larie, fundaşul semnat de Gigi Becali cu o zi înainte de meci, l-a faultat în careu pe Florinel Coman, introdus, de asemenea, la pauză. Iar un fost stelist, Gabi Iancu, a marcat golul care a adus titlul în vitrina Viitorului, primul din istoria unui club înfiinţat acum opt ani.

Hagi: „Campioni cu buget de play-out!“

După ce a fost mai mereu încruntat şi nervos în ultimele săptămâni, Hagi s-a descătuşat la câteva minute după ultimul fluier al arbitrului. Într-o primă fază, a fugit la vestiare, fără a se bucura, refuzând inclusiv tentativele de îmbrăţişare din partea staffului său. Apoi însă, a revenit pe gazon, zâmbitor, şi a cântat cu cei din tribune.

„Am câştigat titlul cu un buget de play-out! Dar baza noastră sunt copiii din Academie, au venit Coman, Nedelcu sau Benzar, n-am o problemă dacă ei mâine pleacă. Sunt alţii care vin din spate! E important să ai jucători din casă, să ţină cu clubul, adaptarea e mult mai uşoară. Suntem mândri! Constanţa merita asta şi mă bucur că am reuşit asta la mine acasă, unde m-am născut! Aceşti copii s-au luptat până la ultima picătură de energie pentru a obţine ceva ce nici nu-mi imaginam că vom reuşi în acest an“, a spus „Regele“.

13.000 de locuitori are Ovidiu, oraşul în care activează Viitorul, după ce Hagi nu s-a înţeles cu autorităţile din Constanţa pentru a-şi face echipă acolo.   7 din ultimele zece ediţii ale Ligii I au fost câştigate de echipe din provincie: CFR Cluj (3), Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi, Astra şi Viitorul.   16 ani au trecut de când Hagi s-a apucat de antrenorat. Până sâmbătă seara, el câştigase doar o Cupă a Turciei, cu Galatasaray, în 2005.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite